Annonce
Viborg

Løbebutik skruer op for rådgivningen

Camilla Friis Jørgensen er ny butikschef i Racing Denmark Viborg. Foto: Morten Dueholm
Racing Denmark i Grønnegade er klar med nye tiltag til gavn for løberne i Viborg.

Viborg: Før du trækker i løbeskoene og spurter derudad, kan det sagtens betale sig med noget solid rådgivning om løbestil og skotype for at forebygge skader.

Det samme gælder, hvis du allerede har en skade, og her kommer Racing Denmark i Viborg ind i billedet.

Butikken har ansat den 27-årige Camilla Friis Jørgensen, Birgittelyst, som butikschef og udover at være en passioneret løber er hun også uddannet fysioterapeut. Hendes faglige viden kommer nu løberne i Viborg til gode via en række tiltag i butikken i Grønnegade.

- Det er skønt at kunne kombinere min uddannelse som fysioterapeut med min store passion for løb. Den mulighed har jeg fået her i butikken, hvor jeg kan nørde mere i løb sammen med andre, der deler passionen, siger Camilla Friis Jørgensen, der altid har været sportsglad.

I dag deltager hun i både halve og hele maratonløb. En interesse, der opstod i forbindelse med et projekt om maraton på netop fysioterapeutuddannelsen.

- Jeg blev bidt af det, fordi jeg via en opgave på skolen fik øjnene op for, hvor fedt det er at løbe maraton. Inden da spillede jeg en del håndbold og fodbold, og her brugte jeg løb til at holde formen ved lige, når der ikke blev spillet kampe, siger hun.

Annonce

Unikke bevægemønstre

Racing Denmark i Viborg tilbyder allerede i dag en løbestilsanalyse i butikken, men fremover udvides dette tilbud for de, der ønsker det.

Camilla Friis Jørgensen vil nemlig tilbyde løberne at booke en tid hos hende, hvorefter hun laver en udvidet analyse, hvor hun også gennemgår løberens unikke bevægemønster med fokus på styrker og svagheder.

- Det handler om at forebygge skader, men hvis man har en skade - måske en skade der hele tiden vender tilbage - så kan jeg naturligvis også bruge min faglige baggrund i de tilfælde til at rådgive løberne. Jeg vil gerne årsagsbehandle skader i stedet for at symptombehandle, siger butikschefen.

Der er i alt fire ansatte i butikken i Grønnegade, og senest er Jannik Henriksen ansat. Han er et kendt ansigt fra trial-afdelingen hos Viborg Atletik og Motion. Trial vil derfor fremover fylde mere i Viborg-butikken.

- Jannik har en viden, der gør, at vi nu øger fokus på dette område i Viborg også. Vi håber, at flere viborgensere kan få lyst til at prøve kræfter med denne løbeform, siger Camilla Friis Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce