Annonce
Sport

Løbeklubben med omklædningsrum-stemning holder stadig højt niveau

Rasmus Sigvardsen og Jacob Flintholm stiftede Houlkær Løb og Motion. I dag trives løbeklubben i bedste velgående under navnet Vexa HLM Running. Foto: Morten Pedersen
I Vexa HLM Running er mantraet, at det både skal være socialt og seriøst, og det er en kombination, som har virket. Til december fylder løbeklubben 10 år.

Årets Idrætsforening: I den ene ende af det store lokale på Farvervej 5 i Viborg hænger de forskellige klubtrøjer, som har været lanceret i Vexa HLM Runnings snart 10 årige levetid.

På væggen er der masser af billeder, som viser gode øjeblikke i løbeklubbens historie, og på en tavle findes den såkaldte "Hall of Fame", hvor de bedste tider præsteret af klubbens løbere på forskellige distancer er skrevet ned.

På nippet til klubbens 10 års fødselsdag kan medlemmerne glæde sig over, at Vexa HLM Running er nomineret til Årets Idrætsforening i Viborg Kommune, og det er noget, som der bliver sat stor pris på.

Annonce

- Det er en anerkendelse, som betyder meget for os. Det er super fedt, og vi er rigtig glade for at være blevet udvalgt, siger Rasmus Sigvardsen, som er formand for Vexa HLM Running.

Vexa HLM Running formåede hurtigt at blive en klub, som der blev lagt mærke til. Medlemmerne bar den blå klubtrøje, når de deltog i løb, og i dag er løbeklubben stadig meget synlig.

- Hvis der bliver arrangeret et løb i Viborg, i Fjelsø, i Skals eller andre stedet i lokalområdet, så kommer vi og deltager. Vi sætter en ære i at bakke op om de løb, for vi ønsker, at de skal blive ved med at være en succes, siger Rasmus Sigvardsen, som kan mærke, at løbesporten har fået en hård konkurrent de seneste år.

- Vi toppede medlemsmæssigt i 2015. Siden da er der kommet en mountainbike-bølge, og det er noget, som mange dyrker i dag. Løbesporten var jo tidligere mega hot, og vi kunne rejse rundt og deltage i løb stort set alle steder. Det kan vi ikke mere. Derfor prioriterer vi at være med, hvis nogen bruger tid på at arrangere noget, siger Rasmus Sigvardsen.

Stemning fra omklædningsrum

Vexa HLM Running (dengang Houlkær Løb og Motion) blev født i 2010 og holdt i første omgang til i Houlkær IF's fodboldafdelings daværende lokaler.

- Jeg blev ansat som aktivitetsmedarbejder i Houlkærhallen og skulle lave forskellige aktiviteter for området. Hallen var lidt død på det tidspunkt, og der skulle skabes noget liv i cafeteriet.  Rasmus og jeg havde en god kemi, og så prøvede vi med Houlkær Løb og Motion, og tanken var at tage stemningen fra omklædningsrummet i en fodbold- eller håndboldklub med ind i en løbeklub. Det må man sige, at vi har været ekstremt gode til, siger Jacob Flintholm, som fortsat er medlem af Vexa HLM Running.

Vexa HLM Running var og er en løbeklub, hvor der er plads til både seriøs træning og hygge. Der er fællestræning onsdag aften og lørdag formiddag, og det er sjældent, at næsen bliver vendt hjemad lige efter, at træningen er slut.


Kernen i klubben er dem, som gerne vil deltage i træningen og sidde og have en øl bagefter. Dybest set gider vi ikke have medlemmer, som bare kommer, henter en trøje og så løber i vores navn. Vi skal kende hinanden

Rasmus Sigvardsen


Men på herresiden er det ikke en klub for alle niveauer. Begyndere bliver anbefalet at benytte sig af andre tilbud, og som herreløber skal du kunne løbe fem minutter per kilometer for at kunne følge med til fællestræningen.

- Vi skal se på, hvilket tilbud, der passer den enkelte. De unge og hurtige, som vil noget ekstra med deres løb, skal jo heller ikke træne med os. De skal være hos Lars Vels (elitetræner, red.) i Viborg AM, siger Rasmus Sigvardsen.

I begyndelsen var det både mænd og kvinder, som mødte op i Houlkær Løb og Motion, men forskellen i tempo var så stor, at det ikke fungerede. I december 2011 blev klubbens kvindeafdeling stiftet, og siden har træningen foregået hver for sig.

Annonce

Hele byens løbeklub

Et par år efter stiftelsen af Houlkær Løb og Motion blev fodboldklubbens lokaler nedlagt, og det lykkedes ikke løbeklubben at finde et nyt og egnet lokale i Houlkær-området.

I mellemtiden var finansierings-virksomheden Vexa blevet sponsor i klubben, og Vexas indehaver og direktør, Jesper Kortbæk Slot, havde et lokale ledigt på Farvervej. Det blev løbeklubbens nye hjemsted.

- Personligt var jeg træt af, at vi ikke længere skulle være i Houlkær. Vi kiggede på gymnasiet, på medieskolen og andre steder, men vi kunne ikke finde et sted, hvor der var plads nok, siger Jacob Flintholm.

- Og så lå det her lige til højrebenet. Det var lige til at gå til, og så var det ikke mindst vores eget. Bare det at kunne hænge noget op på væggen uden at skulle pille det ned igen, fordi andre skulle bruge stedet - det var vigtigt for os, siger Rasmus Sigvardsen

- Når man kigger tilbage, gjorde det også, at vi blev mere byens løbeklub i stedet for en bydels løbeklub, og nu har vi jo være her i længere tid, end vi var i Houlkær. Det var også derfor, at vi skiftede navn, siger formanden.

Annonce

Skal helst involvere sig

I dag har Vexa HLM Running cirka 100 medlemmer (65 mænd og 35 kvinder). Der er stadig en kerne af løbere tilbage fra Houlkær-tiden, men der er også kommet medlemmer til fra andre steder i Viborg - og sågar fra andre byer.

Men klubbens motto "socialt og seriøst" er fortsat gældende.

- Kernen i klubben er dem, som deltager i træningen og gerne vil sidde og have en øl bagefter. Dybest set gider vi ikke have medlemmer, som bare kommer, henter en trøje og så løber i vores navn. Vi skal kende hinanden, siger Rasmus Sigvardsen.

- Og det har også den fordel, at hvis man vinder eller sætter en god tid, så er nogen til at klappe af dig, siger han.

Klappet bliver der især til det årlige klubmesterskab, som deltagermæssigt er et af de største i landet.

Her bliver der først løbet stærkt på Viborg Atletikstadion, inden der er fest om aftenen med awardshow, hvor der bliver uddelt priser til dem, der har hjort det ekstra godt i løbeskoene og socialt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce