Annonce
Sport

Løber bliver den første vinder af Folkebladets Årets Sportsnavn

Flere end 1200 stemmer er nu talt op - og juryen har voteret. Den første vinder af Folkebladets Årets Sportsnavn er fundet.

Viborg: Skal Folkebladets Årets Sportsnavn gå til et dansepar, der er mangedobbelte verdensmestre, en europamester i strandhåndbold, som samtidig var 2019's største profil i 1. division i håndbold - eller til en af Danmarks bedste løbere?

Valget har ikke været let. Hverken for de godt 1200 mennesker, som har stemt via viborgfolkeblad.dk - eller for juryen med borgmester Ulrik Wilbek og sportsredaktør Danni Kristensen.

Men i den sidste ende er valget faldet på løberen Thijs Nijhuis, der i 2019 skiftede til maratondistancen og gjorde det så flot, at han løb sig ind i de danske historiebøger på flere distancer og endte med at komme med til VM.

Sparkær-drengen er netop nu i Kenya for at forberede sig til et maraton i Sevilla, hvor han går benhårdt efter at kvalificere sig til OL.

Derfor kunne han ikke selv komme på scenen til Sportsgalla for at modtage prisen, men han har sendt en videohilsen hjem, som du kan se ovenfor.

Sådan har vi fundet Årets Sportsnavn

I december 2019 modtog folkebladet indstillinger til prisen som Årets Sportsnavn.

I begyndelsen af januar blev indstillingerne sorteret i samarbejde med Viborg Elite og tre kandidater blev udvalgt.

De tre kandidater var Line Gyldenløve Kristensen, Bjerringbro FH, Ashli Williamson og Bjørn Bitsch, dansere fra Karup - og Thijs Nijhuis fra Viborg Atletik og Motion.

I løbet af cirka to uger i januar modtog folkebladet cirka 1200 stemmer i en afstemning på viborgfolkeblad.dk

Resultatet af denne afstemning dannede grundlag for juryens votering - i juryen sad borgmester Ulrik Wilbek og sportsredaktør Danni Kristensen.

Folkebladets Årets Sportsnavn skal uddeles igen i begyndelsen af 2021

Annonce

Penge til bryllupsjakkesæt

Folkebladet har naturligvis også været i telefonisk kontakt med Thijs Nijhuis, der var både glad og overrasket over, at han vandt prisen foran danserne Ashli Williamson og Bjørn Bitsch samt håndboldspilleren Line Gyldenløve Kristensen fra Bjerringbro FH.

- Det er kæmpestort. Det var slet ikke noget, som jeg i det hele taget havde regnet med at blive indstillet til, da jeg synes, at vi har ufatteligt mange dygtige sportsudøvere i Viborg - se bare på dem, som jeg er nomineret sammen med. Så det er helt overvældende, siger Thijs Nijhuis, der ser prisen som kronen på værket efter et 2019, som har været en lang succeshistorie.

- Det er noget, som jeg vil huske resten af livet - og det er noget, som ingen nogensinde vil kunne tage fra mig, siger han.

Løberen har i det meste af januar været i en benhård træningslejr i Kenya, hvor der er løbet masser af hårde kilometer i bestræbelserne på at kunne forbedre sig så meget på maratondistancen, at han i februar kvalificerer sig til OL.

Prisen som Årets Sportsnavn ser han som et skud motivation, som virkelig giver mod på tilværelsen.

- Jeg har måske haft et par tunge år i 2017 og 2018, men det har viser, at hvis man har tålmodighed og vilje, så kan der ske mange gode ting. Og det skal jeg huske, når der kommer dårlige tider. Så skal jeg huske på det her gode år og den pris, som jeg fik, siger løberen.

Med titlen som Årets Sportsnavn følger der også 5000 kroner til Viborg Handel - og de penge falder på et tørt sted for medicinstuderende Thijs Nijhuis.

- Når man er på SU og samtidig sparer sammen til et bryllup og tilmed ikke har et job fordi man dedikerer tiden til sin sport, så er der ikke meget til overs. Så jeg tror de 5000 kroner skal bruges til et jakkesæt til mit bryllup, siger han.

Thijs Nijhuis er netop nu på træningslejr i Kenya. Derfor modtog klubkammeraten Kirstine Bach-Storgaard fra Viborg Atletik og Motion pris og diplom på vegne af løberen. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce