Annonce
Sport

Løberne havde et fantastisk første møde med Ødalen

Foto: Morten Pedersen

Viborg: Der var store smil på læberne hos de i alt 57 løbere, der passerede målstregen på det solbeskinnede atletikstadion lørdag middag.

Efter en tur op og ned af bakkerne i Ødalen var benene godt trætte, mens humøret intet fejlede. Ingen af de løbere, folkebladet talte med, ville afvise at vende tilbage næste efterår, hvis Ødal Trail endnu en gang bliver en realitet. Området er nemlig helt specielt, fortæller de.

Jakob Gade, 40 år, Viborg.

Foto: Morten Pedersen

- Der var super lækkert derude, måske lige til den varme side. Det er fedt at komme ud i skoven, det er mentalt helt anderledes end at løbe i en støjende by. Grøn natur og fred og ro - det er helt fantastisk. Fed rute, godt afmærket og bare super godt. Jeg kunne helt sikkert godt finde på at komme tilbage til Ødal Trail igen næste år, fortæller den rutinerede orienterings- og trailløber Jakob Gade, der efter 13 kilometer gennem skoven kom i mål med stort overskud.

- Jeg har løbet meget orienteringsløb de sidste 30 år, og trailløb er en rigtig god afveksling. Det er god træning, og det er ikke lige så hårdt som at løbe på asfalt, samtidigt med man får set nogle smukke områder. Det er super fedt.

Søren Jensen, 36 år, Viborg.

Foto: Morten Pedersen

- Jeg har aldrig løbet i Ødalen før, men det var super fedt og bestemt ikke sidste gang, jeg har gjort det. Det var virkelig en strid rute - man kan tydeligt mærke de 250 højdemeter i benene. Puha.. Jeg vil meget gerne løbe det her løb en anden gang, men næste gang vil jeg prøve kræfter med en lidt længere distance, siger 36-årige Søren Jensen fra Viborg, der til dagens løb overvandt syv kilometers ruten efter en hel uges sygdom.

- Det er bare federe at løbe i skoven, og det bliver også mere teknisk end bare at løbe på asfaltveje. Det er mere udfordrende, og man får en mere all-round træning. Men det er primært for at komme ud i naturen, at jeg løber trailløb.

Tenna Allerslev, 55 år, Holstebro.

Foto: Morten Pedersen

- Min mand og jeg elsker at deltage i sådan nogle forskellige løb som det her, hvor vi ikke har været før. Det er bare mega hyggeligt, og vi synes begge, det er rigtig sjovt at løbe trailløb. Det er ikke sådan et løb, hvor man bare tonser derudad. Det er dejligt at komme ud i skoven, og det virker nærmest mere afslappende, selvom bakkerne var hårde, siger 55-årige Tenna Allerslev fra Holstebro, der løb syvkilometers ruten, mens som desværre for vild undervejs.

- Det var en virkelig dejlig tur, og det er et rigtig flot område her i Ødalen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce