Annonce
Viborg

Løbestart: Så er Avis-maraton i gang

Avis-maraton blev skudt i gang med fælles træning søndag formiddag. Foto: Morten Dueholm
Søndag formiddag gik den officielle start på årets Avis-maraton-sæson. Løberne lagde ud med en træningstur rundt om Søndersø.

Viborg: I dejligt solskinsvejr og i flotte omgivelser på atletikstadion løb i omegnen af 60 viborgenserne den nye sæsons Avis-maraton i gang.

Fællestræningen begyndte med en tur rundt om Søndersø, og løberne var - som det er en fast kutyme i Avis-maraton - delt op i grupper med hver en eller to temposættere, som sørgede for, at der blev løbet i det aftalte tempo i spændet fra fem og op til otte minutter per kilometer.

Ny i flokken var ægteparret Leon og Conny da Costa, som i efteråret har trænet sig op gennem et walk- and run-hold. Træningen førte til, at de i torsdags for første gang løb rundt om Søndersø uden gåpauser undervejs.

Træningen i Avis-maraton, der består af en ugentlig fællestræning og to selvtræninger, er lagt an på, at deltagerne kan være klar til halvmaraton eller et 10 kilometers løb i slutningen af juni, men de to løbere har ikke afgjort endnu, om de skal klare et halvmaraton.

- Det er ikke et mål, så det må vi se, siger Leon da Costa.

- Jeg har været med i Avis-maraton for år tilbage, men vi er gået i gang igen, fordi det er vigtigt at holde sig sund og starte ud stille og roligt, og nu har vi fået motivation til at fortsætte gennem walk and run, siger Conny da Costa.

- Det er jo sjovt, og så er der også et fællesskab og et netværk. Vi er gode til at bakke hinanden op, og det går så langsomt frem, at alle kan være med, supplerer Leon.

Annonce
Leon og Conny da Costa har trænet sig op til at kunne klare turen rundt om Søndersø uden gå-pauser.

20 år med Avis-maraton

Avis-maraton har i år 20 års jubilæum. Initiativet blev taget i et samarbejde mellem Viborg Atletik og Motion og Viborg Stifts Folkeblad - deraf navnet - i efteråret 2000, men siden 2010 har det udelukkende været i atletikforeningens regi.

Det begyndte i det små med 87 deltagere i 2001 og 207 i 2002, men så gik det for alvor stærkt med flere end 1000 deltagere i 2004 og 2005. Siden er antallet af deltagere dalet betydeligt. Sidste år var der cirka 150 tilmeldte, fortæller Brian Andersen, der er formand for Viborg Atletik og Motion.

- Det var herligt med de mange deltagere. Det gav os på et tidspunkt 1400 medlemmer, så vi var Danmarks største atletikforening i nogle år, og det gav os en god økonomi, som var medvirkende til, at vi kunne bygge klubhus, siger han.

- Men det gør ikke noget, at det er blevet mindre. Man skal jo tænke på, at folk dengang kom fra hele oplandet for at være med. I dag har man løbeklubber i alle de mindre oplandsbyer, fordi man fandt ud af, at man lige så godt kunne løbe sammen der i mindre grupper. I dag er det hovedsageligt Viborg, løberne kommer fra, tilføjer han.

Løberne skal nu se, om de kan passe deres træning, så de bliver bygget op til halvmaraton. Efter sommer er der mulighed for at fortsætte og for eksempel tage til halvmaraton i Holstebro i november.

Der er nu fælles træning hver torsdag aften, og deltagerne skal desuden efter programmet selvtræne to gange om ugen.
Brian Andersen, der er formand for Viborg Atletik og Motion, præsenterede trænerne, inden man begav sig ud på den første løbetur.
Skiltene viser, hvilken kilometertid de enkelte grupper løber på.
Søndag, den 19. januar 2020 Træningsstart på årets Avismaraton Foto: Morten Dueholm
Søndag, den 19. januar 2020 Træningsstart på årets Avismaraton Foto: Morten Dueholm
Søndag, den 19. januar 2020 Træningsstart på årets Avismaraton Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Professor ansat som institutleder

Viborg HK For abonnenter

Stregspiller fra 2. divisionsholdet stiller sig i ligaholdets tjeneste - midlertidigt

Annonce