Annonce
Bjerringbro

Løbsarrangør løb selv med: 'Piv' strøg over målstregen efter halvmaraton nr. 200

Per Jørgensen løb lørdag sit halvmaraton nummer 200, og han også havde selv arrangeret løbet. Foto: Johnny Pedersen
Per Jørgensen holdt lørdag sit andet motionsløb i Ulstrup i år - 95 løbere løb med
Annonce

Ulstrup: Det kræver noget særligt, når en rød løber skal i brug. Men det var også en helt særlig begivenhed, da der lørdag var motionsløb i Ulstrup.

Ikke alene arrangerede Per Jørgensen sit motionsløb nr. to i år, han løb også selv sit halvmaraton nr. 200, så derfor var det meget passende at kalde det Per Jørgensen løbet. Og der var både klapsalver, highfives og tillykke'r,  da han lørdag eftermiddag ved 14.30 tiden løb i mål på den røde løber ved Ulstrup Hallerne.

Per Jørgensen eller "Piv", som han kaldes af de fleste, løber tre-fire gange om ugen. Et par af turene løbes sammen med tvillingbroren Ole Jørgensen. De er 55 år og bor stadig i barndomsbyen. De ses dagligt, og deres fælles løbeture er på 10-12 kilometer.

Ole Jørgensen deltog også i lørdagens løb, som på grund af corona var delt i to. Klokken 9.15 startede de første 45 deltagere, og ved anden start 12.30 var der 40 løbere med. Ole Jørgensen  var dog hurtigere på ruten end broren, men normalt løber Per Jørgensen hurtigst. Og når han ikke løber, så cykler han.

Per Jørgensens niece Maria Jørgensen gav sin onkel medaljen om halsen efter de 21 kilometers løb. Foto: Johnny Pedersen
Annonce

Penge til Hjerteforeningen

Løbet var et såkaldt Cannonball løb. De er kendt for ikke at være så dyre, da der ikke er moderne tidtagningsudstyr og normalt heller ikke stor service. Deltagerne skal selv tage tid. Deltagerne i Ulstrup gav hver 75 kroner for at løbe med. De 4600 kroner, som var til overs, blev sendt til Hjerteforeningen, som på opfordring fra Ole Jørgensens datter Maria havde sponseret tasker med chokolade og andre gode ting.

Det var da også hende, som gav sin onkel medaljen om halsen og et tillykke-kram, da han nåede den røde løber. Og billedet på dagens medaljer var et billede af dagens hovedperson - Per Jørgensen.

- Jeg brænder for at løbe. Der har været enorm opbakning til løbet, og sponsorerne stod næsten i kø for at være med. De 31 sponsorer har til sammen givet 40 præmier, fortæller Per Jørgensen da han har fået pusten og nyder en cola og lidt chokolade.


Jeg brænder for at løbe. Der har været enorm opbakning til løbet, og sponsorerne stod næsten i kø for at være med. De 31 sponsorer har til sammen givet 40 præmier.

Per Jørgensen, løbsarrangør


Ruten var på syv kilometer, fra hallen ud ad Hagenstrupvej, ned til Trækstien, tilbage til Dannebrogspladsen, langs Gudenåparken, gennem byen og via Lergravssøen tilbage til hallerne. Den rute skulle man så løbe tre gange for at nå en halvmaraton.

Per Jørgensen var glad, da han kom i mål. Ikke alene løb han sit halvmaraton nummer 200, han havde også selv arrangeret løbet. Foto: Johnny Pedersen
Annonce

Glat føre-varsel

Per Jørgensen er en grundig mand, og han kan lide at have i orden i tingene. Allerede klokken  4.30 lørdag forlod han den varme seng og tog afsted for at sætte skilte op til lørdagens løb. Da temperaturen på det tidspunkt var tæt på frysepunktet, og der var rim på Trækstien, var der naturligvis også skilte med "Pas på, det kan være glat".

Blandt lørdagens deltagere var en del udenbys folk, blandt andet Jesper Kjær Ries fra Aarhus, som løb sit halvmaraton i tiden 1 time og 33 minutter. Det var hans halvmaraton nr. 41.

En anden erfaren løber Henrik Bøge fra Bjerringbro med hele 275 maratonløb bag sig måtte lørdag nøjes med at kigge på på grund af en skade i foden.

- Vi plejer at sige, at det disse Cannonball løb er en klub på tværs af klubberne, fordi man altid møder nogen man kender, siger han.

Per "Piv" Jørgensen stod også bag Ulstrupbro-løbet i juli. Han ved endnu ikke, hvornår han inviterer til et nyt løb i Ulstrup og omegn.

- Nu skal jeg hjem og slappe af, lyder det fra bænken, mens han nyder de sidste slurke af cola'en og hilser til højre og venstre på dem, som ønsker ham tillykke med de 200 løb.

Jesper Kjær Ries fra Aarhus løb i Ulstrup sit halvmaraton nr. 41. Foto: Johnny Pedersen
Per Jørgensen havde selv arrangeret løbet, og på medaljerne var der et billede af ham selv. Foto: Johnny Pedersen
Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce