x
Annonce
Rundt om Viborg

Løbsarrangører i Mønsted ser tiden an

Indtil videre er det planen, at Kalkmineløbet afholdes som planlagt på Kristi himmelfartsdag den 21. maj - for 12. gang. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Indtil videre fortsætter arrangørerne med at gøre klar til at afvikle Kalkmineløbet omkring Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber den 21. maj.

Mønsted: Indtil videre er det fortsat planen, at der den 21. maj på Kristi himmelsfartsdag endnu en gang holdes Kalkmineløbet med udgangspunkt i området omkring Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber.

Det siger Rasmus Jønsson, der er med i den styregruppe under Mønsted IF, der står bag Kalkmineløbet.

- For godt en uge siden var jeg ret sikker på, at løbet nok skulle kunne afvikles, men nu rykker det tættere på, og andre begivenheder på samme tidspunkt udskydes jo også. Men indtil videre er det planen at afvikle løbet. Men vi holder vågent øje med udviklingen, siger Rasmus Jønsson efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) mandag forlængede den delvise nedlukning af Danmark til og med den 13. april - inklusive den nedlukning er altså påbuddet om at undlade at samle sig i grupper på flere end 10 personer.

Efter påske er der fortsat en god måned frem til løbsdagen den 21. maj - men tingene udvikler sig jo også hurtigt, påpeger Rasmus Jønsson.

- Det er udenfor, og der er god plads omkring folk, men vi må se, hvad der bliver meldt ud, og så må vi tage stilling ud fra det. Indtil videre strækker vi den lige lidt. Skal løbet udskydes, så skal vi se, om vi kan finde en anden dato sammen med kalkgruberne, og der bliver formentlig også andre begivenheder, der så bliver flyttet til samme periode i efteråret, siger Rasmus Jønsson.

Kalkmineløbet trak sidste år 3300 løbere til Mønsted og omegn. De er der dog ikke til stede på samme tid, men sendes afsted hen over dagen på 10 forskellige starttidspunkter på forskellige distancer fra børneløbet på 2,8 kilometer og en rute på godt seks kilometer til maratonløb og Badman-distancen på over 52 kilometer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce