Annonce
Viborg

Løgstrups aktivitetspark trænger til en opdatering

Den nye multibane og området omkring den bliver omdrejningspunktet i den nye Løgstrup ?Aktivitetspark. Grafik: Arkitektfirmaet Gustin og Arkitektfirmaet Eskild Madsen

Løgstrup indviede i 2002 en aktivitetspark mellem byens skole og hal, men nu er det blevet tid til at give området en overhaling. Ny multibane bliver den centrale del.

Slidte mål og vindblæst rækværk.

Annonce
Denne bane bliver istandsat, og ved siden af bliver der opført en stor multibane. Foto: Preben Madsen

Aktivitetsparken mellem skolen og hallen i Løgstrup er tydeligvis ikke helt ny mere, men det kan der laves om på.

Der vil være nok at give sig til i den nye aktivitetspark i Løgstrup, når den efter planen står færdig om lidt over et år.

Området med baner til forskellige aktiviteter blev indviet tilbage i 2002 og er blevet benyttet flittigt siden da. Det kan ses.

»Parken har været en rigtig stor succes og flyttet byen på mange måder. Skolen er blevet mere attraktiv, og byen er også blevet mere attraktiv for tilflyttere, men parken er simpelthen blevet slidt ned,« siger Klaus Frejo, der er leder af den lokale styregruppe, der står for at gentænke byens aktivitetspark.

I styregruppen sidder personer fra bl.a. borgerforeningen, idrætsforeningen, skolen og ældrerådet, og planen er, at den nye aktivitetspark kan blive et samlingssted for både unge og gamle i Løgstrup.

»Vi har den grundlæggende vision om, at aktivitetsparken er byens centrum, hvor flest mulige mennesker møder hinanden i hverdagen,« siger Klaus Frejo.

Det skal ske med en totalrenovering af hele området, hvor de eksisterende baner istandsættes og nye kommer til.

Ny multibane i midten

»Aktivitetsformerne ændrer sig over 13 år, og flere elementer i parken vil kunne laves bedre og anderledes, og samtidig vil vi have nogle af elementerne ind i midten af parken,« forklarer Klaus Frejo.

Den centrale del af Løgstrup Aktivitetspark 2.0 bliver en spritny multibane. Den bliver magen til den, som Nordre Skole i Viborg indviede sidste år og indeholder dermed baner med kunstgræs og de såkaldte panna-baner, hvor man kan spille fodbold i små, indhegnede cirkler.

Uden for multibanen vil der blive opført områder til parkour og skateboards, ligesom der også bliver plads til basketball og andre aktiviteter. Ved siden af området med multibanen kommer der også flere fitness-redskaber, så man kan holde formen ved lige under åben himmel.

»Himmerlandsstien ligger lige ved siden af området og bruges af mange til motion, så det er muligt at løbe lige fra stien og over i aktivitetsparken,« siger Klaus Frejo.

Indsamling i gang

Ifølge ham regner man med at starte opførelsen af aktivitetsparken i foråret 2016, og så skulle den gerne stå helt færdig og klar til brug til det efterfølgende efterår.

Projektet har et anlægsbudget på to millioner kroner, og i styregruppen er man i gang med at finde penge hos fonde, virksomheder og sponsorer.

»Vi er godt på vej, men vi mangler stadig en del penge endnu,« lyder det fra Klaus Frejo.

I styregruppen håber man også på lokalbefolkningens opbakning til en ny aktivitetspark, og derfor afholder man den 5. september en stor støttedag. Her vil der bl.a. være cykelløb for sponsorer, motionsløb og andre aktiviteter, der forhåbentligt er med til at samle penge ind til projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Presset børnehus klarer skærene

Annonce