Annonce
Rundt om Viborg

Lørdagsfest: Viborgegnen får også sin del af de grønne have-koncerter

De otte store Grøn Koncert-begivenheder er på grund af coronarestriktionerne aflyst i år. I stedet holdes en lang række mindre have-koncerter den 25. juli under fællesbetegnelsen "Grøn Grønnere". Arkivfoto: Michael Bager/Ritzau Scanpix
En lang række lokale have-koncerter kaldet Grøn Grønnere erstatter i år de traditionsrige Grøn Koncert-events. Viborgegnen har også værter.

Viborgegnen: I morgen, lørdag den 25. juli, ville der under normale omstændigheder være Grøn koncert et sted i Danmark - én af i alt otte fordelt over hele landet.

Men corona-krisen har som bekendt gjort kål på "plejer", så rækken af grønne storkoncerter er lige som så meget andet aflyst i år.

Det betyder dog ikke, at hele festen er aflyst. I foråret besluttede arrangøren, Muskelsvindfonden, sammen med hovedsponsoren, Tuborg, at arrangere otte koncerter i private hjem i stedet for de sædvanlige Grøn Koncert-begivenheder.

Annonce

LB Forsikring kom med som partner, og konceptet blev udvidet til en ambition om at holde omkring 100 koncerter fordelt over det ganske land og med fortrinsvist lokale, lovende kunstnere på programmerne. Alt sammen sat til at finde sted den 25. juli.

Stoholm og Bjerringbro

Grønnere Grøn er fælles betegnelsen for de mange "private" koncerter, der til sammen skal udgøre "Danmarks største havefest".

Private har de seneste par uger kunnet melde sig til at være vært for en koncert. Det eneste, man skulle, var at besvare et par spørgsmål og ønske blandt de mere end 100 artister, som har sagt ja til at spille rundt i det danske sommerland den 25. juli.

Det har rigtig mange gjort - og flere af dem bor på Viborgegnen. To, der hver for sig har budt sig til og fået lov til at blive vært for hver sin intimkoncert ler Gitte Graversen i Stoholm og Nanna Klausen i Bjerringbro.


Alle værter er naturligvis klar over de nuværende corona-regler og arbejder indenfor rammen af det

Fra pressemeddelelse om "Grøn Grønnere"-koncerterne


Hos Gitte Graversen kan koncertdeltagerne fra klokken 15 opleve både Henning Amstrup og Drew - på to forskellige scener. I Bjerringbro er Nanna Klausen vært for en koncert i sine forældres have.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at "alle værter er naturligvis klar over de nuværende corona-regler og arbejder indenfor rammen af det".

Hvis man ikke har eller får mulighed for at deltage i en af Grøn Grønnere-koncerterne kan man høre om dem på Radio Nova hele dagen, og om aftenen sender TV2 en stor livekoncert på TV.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce