Annonce
Debat

Lad os slippe for den skingre tone!

Karin Gaardsted, oktober 2020. Foto: Stine Heilmann

Læserbrev: Corona-restriktioner er efterhånden noget, der hænger os ud af halsen, men vi gør, som vi får besked på, og vi ved, at det lige præcis er dét, der gør, at der nu kan løsnes lidt på begrænsningerne.

Dele af detailhandlen åbnes, den udendørs idræt kommer i gang, og de ældste elever kommer i skole på den ene eller anden måde. Vi glæder os alle sammen til en lidt mere almindelig hverdag.

Vi skal naturligvis fokusere meget på, hvordan smittetallene udvikler sig, og vi ved, at lempelser medfører flere indlæggelser, men vi skal også lempe, når vi kan. Vacciner og et spirende forår vil hjælpe os i rigtig retning.

Danskerne ved godt, at det er svært at åbne alt – se blot på Kolding, Ishøj, Åbenrå og Flensborg lige på den anden side af grænsen, hvor sygdommen synes at være helt ude af kontrol.


Det ville være dejligt at få den lidt skingre tone nedtonet hos de toneangivende oppositionspolitikere. Man kan ikke håndtere en coronakrise rødt eller blåt.

Karin Gaardsted, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet.


Samtidig står borgerlige politikere og forlanger, at alle restriktioner skal væk, og det skal være nu. De samme politikere kritiserer tests, og man kan fristes til at tro, at de et stykke hen ad vejen er ligeglade med smittetrykket.

Alle skælder de ud på regeringen på dette felt, og dertil er der kun sige, at det jo er ganske gratis og ganske ansvarsfrit for dem at buldre løs på den måde.

Det ville være dejligt at få den lidt skingre tone nedtonet hos de toneangivende oppositionspolitikere. Man kan ikke håndtere en coronakrise rødt eller blåt. Der er behov for samarbejde i Folketinget, og der er især brug for, at alle tager medansvar.

Jo mere teatertorden, der er på Christiansborg, jo færre følger restriktionerne, og jo længere tid varer sygdommen og begrænsningerne.

Men tiden er også inde til at have stor opmærksomhed rettet mod de afledte konsekvenser af Coronaen. Psykisk sårbarhed, ensomhed og for nogle manglende indlæring er bare tre af de konsekvenser, som flere og flere kæmper med.

Der er ved at brede sig en tristhed i den danske befolkning, og den kan vi komme til at kæmpe med konsekvenserne af i lang tid. Det er tegn, som vi skal tage alvorligt, og vi skal derfor finde løsninger, der kan få bugt med de personlige problemer, der knytter sig til coronaen. Det arbejde vil regeringen nu tage fat på sammen med de øvrige partier i Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Den fjerne verden af mistillid ramte mig

Annonce