Annonce
Debat

Lad os udvikle landbruget og beholde arbejdspladserne

il Lone Weinreichs serie om at blive 50 skal vi have taget godt med billeder - især udendørs - af Søren pape Poulsen. Foto: Morten Pedersen

Læserbrev: Forleden præsenterede regeringen et landbrugsudspil, der vil ødelægge store dele af dansk landbrugserhverv. Faktisk står hele 14.000 mennesker til at blive fyret, hvis regeringens iltfattige udspil bliver til virkelighed. Det er hverken dansk økonomi eller klimaet tjent med.

I Det Konservative Folkeparti har vi den grundholdning, at Danmark skal blive både rigere og grønnere. Derfor er vi ikke meget for socialdemokratiske landbrugsplaner, der koster tusindvis af danske jobs. Særlig ikke, når der findes et bedre alternativ.

Sammen med de andre borgerlige partier foreslår vi derfor et landbrugs- og klimaudspil, som både medfører en større CO2-reduktion i sektoren og bibeholder de danske arbejdspladser. Hvor regeringen vil omlægge landbrugsstøtten, vil blandt andet vi udvikle landbruget og udtage langt flere hektarer lavbundsjord.

Annonce

Jeg læste forleden, hvordan en landmand, der driver landbrug ved Hjarbæk Fjord lige uden for Viborg, har regnet på konsekvenserne af regeringens udspil. Resultatet var skræmmende. Hvis udspillet gennemføres, er hans landbrug fortid.

Således kan klimaet nyde godt af en CO2-reduktion, som er endnu større, end den regeringen foreslår, mens arbejdspladserne kan forblive i Danmark. Man fristes til at kalde det en win-win-løsning. Men hvorfor er det egentlig så vigtigt at beholde de arbejdspladser?

Jo, for det første er landbruget en vigtig del af dansk økonomi. Den skal vi styrke – ikke svække. Og for det andet gavner det bestemt ikke verdensklimaet, at danske arbejdspladser presses til udlandet, hvor mindre regulering tillader en potentiel større udledning af CO2.

Og der er ingen tvivl om, at regeringens udspil vil koste arbejdspladser. Jeg læste forleden, hvordan en landmand, der driver landbrug ved Hjarbæk Fjord lige uden for Viborg, har regnet på konsekvenserne af regeringens udspil. Resultatet var skræmmende. Hvis udspillet gennemføres, er hans landbrug fortid.

Det dur selvfølgelig ikke. Dansk landbrug skal udlede mindre, end det gør i dag. Men vi bliver nødt til at være både ambitiøse og kloge. Vi kommer simpelthen ingen vegne, hvis den grønne omstilling tvinger vores virksomheder til udlandet og vores økonomi i knæ.

Hvis vi skal have råd til den samme velfærd i fremtiden, skal vi gøre den grønne omstilling til en god forretning. Og det kan godt lade sig gøre. Men det kræver, at man er villig til at udvikle og investere i landbruget. Det har betydning for vores arbejdspladser – både hos landbruget, men også hos mejerier, maskinfabrikker, slagterier og en række andre følgeerhverv.

Annonce
Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tidsplan er klar: Nu river Bach Gruppen Vesterbro Torv ned

Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Debat

Høje bygninger kaster altid lange skygger

Viborg FF For abonnenter

Utålmodig hollænder venter på sin chance - savner spilletid og et endeligt gennembrud i Viborg

Rundt om Viborg

Lystfiskere er bekymrede: Karup Å er misfarvet af okker

Leder For abonnenter

Vesterbro Torv: Så siger vi snart farvel til ruinen!

Debat

Kronik: Hvorfor det er så vigtigt at kunne undre sig?

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Debat

Det er vores forbandede pligt at lytte – især til dem der ikke råber højt

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF spillede solid reservekamp mod Hobro - U19-bomber og erfaren Viborg-dreng sprang i øjnene

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Annonce