Annonce
Rundt om Viborg

Landdistriktsudvalg mødte Finderup-borgere

Landdistriktsudvalget er imponerede over alle de initiativer, man har  gang i i Finderup. Arkivfoto: Preben Madsen
Byrådets landdistriktsudvalg holdt et virtuelt møde med repræsentanter for borgerne i Finderup.
Annonce

Viborgegnen: Viborg Byråds landdistriktsudvalg mødtes med repræsentanterne for borgerne i Finderup, da udvalget holdt sit seneste møde forleden. Det skete naturligvis virtuelt. I en tid med forbud mod forsamlinger på mere end fem personer holdt landdistriktsudvalget mødet med Finderup-borgernes tre repræsentanter over computeren.

Landdistriktsudvalget har tradition for at holde sine møder rundt omkring i kommunens landsbyer. Det har naturligvis ikke været muligt i en tid med corona-restriktioner, men i stedet har udvalget besluttet at genoptage dialogen med lokalområderne virtuelt.

De tre Finderup-borgere er alle medlemmer af bestyrelsen for Finderups borgerforening, og ifølge Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget, havde man en god dialog.

- I Finderup har man et væld af initiativer i forhold til, at det er en ganske lille by. I udvalget er vi meget imponerede over alt det, man har gang i, og særligt er vi imponerede over deres evne til at tiltrække unge mennesker i arbejdet især i borgerforeningen. Det har en betydning, at de unge er med. Vi kan se, at det giver nogle andre tilbud i en by, når de unge er inddraget i arbejdet, siger Mette Nielsen.

Annonce

Det gode eksempel

Hun regner med, at det gode eksempel fra Finderup kan anvendes, når landdistriktsudvalget holder årets landdistriktskonference. På konferencen har man tidligere haft gæster udefra til at fortælle om gode eksempler på udvikling i landdistrikterne, men man satser i år på at fortælle om de gode eksempler i Viborg Kommune, for dem er der ifølge Mette Nielsen mange af.


Det har en betydning, at de unge er med. Vi kan se, at det giver nogle andre tilbud i en by, når de unge er inddraget i arbejdet.

Mette Nielsen (S), formand for landdistriktsudvalget.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce