Annonce
Bjerringbro

Landdistriktsudvalget uddelte penge: Godt en million kroner til trafiksikkerhed

Det er blandt andet her på Århusvej ved indkørslen til Rødkærsbro, at der skal etableres byporte eller andet, som kan sænke hastigheden. Foto: Hanne Bliksted
Landdistriktsudvalget har givet penge til trafikdæmpende foranstaltninger i Rødkærsbro.

Rødkærsbro: Hurtig og tung trafik er til gene for mange i Rødkærsbro og omegn, og derfor glæder mange borgere sig over, at byen forleden fik penge fra Viborg Kommunes Landdistriktsudvalg.

I alt 24 ansøgninger blev helt eller delvist imødekommet, og udvalget uddelte omkring fem  millioner kroner til små og store projekter. Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening får den største pose penge, idet foreningen fik hele to af tre ansøgninger godkendt.

Godt én million kroner - helt præcist 1.175.000 kroner er sat af til hastighedsdæmpende foranstaltninger på Århusvej og Kjellerupvej i Rødkærsbro. Desuden er der 140.200 kroner til mindre projekter.

Annonce

- Ja vi var heldige igen at få nogle penge, lyder det fra en glad Helle Georgi med henvisning til, at byen flere gange har fået penge fra både fonde og Viborg Kommune til forbedringer i byen. Hun har skrevet flere af de ansøgninger, som har resulteret i penge til byen, og nu håber Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening så, at der kan gøres noget for at dæmpe farten ved et par indfaldsveje.

Byporte

Trafik- og hastighedsmålinger viser, at der begge steder er meget tung trafik og høje hastigheder. Planen er, at der på Århusvej skal etableres en byport samt forsætning af vejbanen med midterhelle, det vil koste 850.000 kroner. På Kjellerupvej skal der laves en hævet flade i krydset, det vil koste 325.000 kroner.

- Der er jo meget tung lastbiltrafik til Arla og byens andre virksomheder, så derfor er det vigtigt med trafikdæmpende foranstaltninger. Men nu må vi se, hvad der kan lade sig gøre, siger Helle Georgi med henvisning til, at da byen for et par år siden fik penge til en cykelsti på Bjerrevej, så viste sig, at vejen ikke var bred nok til, at der kunne afgives jord til en cykelsti.

Der er jo meget tung lastbiltrafik til Arla og byens andre virksomheder, så derfor er det vigtigt med trafikdæmpende foranstaltninger. Men nu må vi se, hvad der kan lade sig gøre.

Helle Georgi, tovholder.

I stedet blev der etableret bump på Bjerrevej. De fik dog ikke just nogen god modtagelse, idet de var for høje. Hele to gange måtte der høvles af asfaltlaget, så bilerne kunne passere uden skader på undervognen.

Annonce

Legepladsen

Folkene i Rødkærsbro havde også søgt om penge til en ny sti, en rundtur på cirka tre km ved den sumpede eng midt i byen. Ønsket er en forhøjet 1,8 km lang sti, der via et par gangbroer krydser bækken og ender på den nye cykel/gangsti langs Kjellerupvej. Der var dog hverken et projekt, budgetoverslag eller lodsejeraftaler med i ansøgningen.

- Det er et omkostningstungt projekt, så det må vente. Men nu har vi gjort opmærksom på, at det er en mulighed, siger Helle Georgi.

Desuden er der 140.200 kroner til mindre projekter, og de penge skal bruges til renovering af småbørns-legepladsen ved Rødkærsbro Hallen.

-  Legepladsen blev etableret i 2014 og er meget slidt. Træfigurerne holder jo ikke evigt. Legepladsen er meget brugt at blandt andet dagplejebørn og de yngste  børnehavebørn, og det er det eneste sted i byen, hvor alt er tilpasset netop disse børn, slutter Helle Georgi.


Bjerrevej i Rødkærsbro var for smal til en cykelsti, i stedet blev der etableret vejbump, som var så høje, at asfalten måtte høvles af. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

Kultur For abonnenter

Lille Anika venter stadig på behandling i Budapest

Sport

Julecup i Bjerringbro må også aflyses i år

Viborg For abonnenter

Lisbeth knust over fyring i fleksjob: - Jeg forstår stadig ikke, hvad jeg gjorde galt

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Viborg For abonnenter

Restauratør må guide gæster ind gennem bagindgang ved Nytorv, hvor skyliner er kollapset

Debat For abonnenter

Gå hjem, chef, før det går galt!

Annonce