Annonce
Viborg

Landmændene er glade: Udsigt til god høst

Der er udsigt til en rigtig fin høst. Foto: Mikkel Jezequel/Ritzau Scanpix
Der er alle forudsætninger for en god høst, og generelt set er landbruget kommet gennem corona-krisen relativt ubesværet.

Viborg: "Noget af det bedste i verden er at være et landbrugsland."

Sådan hedder det i den kampagne, Landbrug & Fødevarer har lanceret her i sommer, og det er da også godt at være landmand lige nu.

Det bekræfter formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Annonce

På spørgsmålet om, hvordan det ser ud med markens afgrøder lige nu, lyder svaret i al sin enkelhed: - Fantastisk.

- Det altafgørende for planteavlen er, at vi får den rigtige mængde nedbør på det rigtige tidspunkt. Det har vi fået i store træk, og så har vi oven i det fået rigtig mange solskinstimer. På den baggrund ser det ud til at blive en rigtig god vækstsæson, siger Frede Lundgaard Madsen.


Forudsætningerne for en god høst er i den grad til stede.

Frede Lundgaard Madsen, formand for Landboforeningen Midtjylland


Som de fleste andre ser han gerne, at vejret bliver en anelse varmere, men det er faktisk ikke så afgørende for afgrøderne.

- Det er primært majsen, der har brug for varme, men det fik den jo i starten af sin vækstsæson i juni, hvor majsmarkerne nærmest eksploderede, så det ser også godt ud, siger Frede Lundgaard Madsen.

Relativt ubesværet

Nu er der jo ikke noget, der er sikkert, før høsten er i hus, så landboformanden vil endnu ikke juble helt uden forbehold.

- Vi skal have en rimeligt tør periode til høsten. Det er meget afgørende, men jeg vil da sige, at forudsætningerne for en god høst i den grad er til stede, siger Frede Lundgaard Madsen.

Han ser i det hele taget ganske positivt på sit erhvervs situation midt i en periode, hvor rigtig mange andre brancher har det hårdt.

- Landbruget er kommet relativt ubesværet gennem corona-krisen, selvom især oksekødsproducenterne har kunnet mærke, at restaurationsbranchen har været lukket ned i hele Europa. Det betyder, at man ikke har kunnet få ordentlige priser for de gode udskæringer. Det er ved at rette sig, men det har været et kæmpe skvulp for den del af branchen, siger Frede Lundgaard Madsen.

Ifølge ham har der ellers ikke været større problemer med at kunne få afsat sine varer til fornuftige priser.

- Prisen på grisekød er faldet lidt, men det var på baggrund af historisk høje priser, så der var lidt at tære af, så alt i alt ser det faktisk ret fornuftigt ud for dansk landbrug lige nu, siger Frede Lundgaard Madsen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Annonce