Annonce
Rund om Viborg

Landsby lover et sensommerbrag af en byfest

Landsbyfesten i Skelhøje bliver som sædvanligt med bagagerumsmarked lørdag. Arkivfoto: Morten Dueholm
Skelhøjes byfest falder senere end de fleste andre, men til gengæld lægger arrangørerne op til tre dage med masser af aktiviteter, sjov og fællesskab.

Skelhøje: Langt de fleste byfester er ved at være overstået for i år, men Skelhøje har stadig sin til gode.

Til gengæld lover arrangørerne fra borgerforeningen et brag af en landsbyfest i den kommende weekend, hvor der er fuld gang i den fra fredag til søndag.

Der bliver som sædvanligt noget for alle aldre - og formentlig også de flestes smag. I hvert fald skal der nok være en del børn, der møder op i kulturhuset fredag ved 18-tiden for at give den gas til børnediskoteket.

Den første halvanden time er for de mindre børn op til og med 0.klasse. Derefter er der dansemusik og fest for de lidt større til med og med dem, der går i 7. klasse.

Imens kan de voksne hygge sig i festteltet overfor. Her vil de kunne købe blandt andet kaffe, øl og pølser. Og de børn, der ikke er på diskotek, kan muntre sig i hoppeborgen, som vil være der hele weekenden.

Lørdag bliver den store og lange festdag i Skelhøje. Fra morgenstunden er der gratis kaffe og rundstykker i festteltet, hvorefter det efterhånden traditionsrige bagagerumsmarked åbner på festpladsen - det grønne område, hvor jernbanestationen en gang lå.

En tur på ponyryg er blandt de mange tilbud til børnene under landsbyfesten i Skelhøje. Arkivfoto: Morten Dueholm

Fodbold-cup

Mens der handles med gamle ting og sager, vil der også være masser af sjov og gratis aktiviteter for store som for små. Så som diverse konkurrencer, ponyridning, guldgravning, bordfodbold, ansigtsmaling og fodboldturnering. Sidstnævnte organiseres som en cup-turnering, hvor et Skelhøje-hold udfordrer andre landsbyer i området til at dyste med.

Undervejs er der også musikalsk underholdning ved orkestret Rockstöj.

Om aftenen står den på voksenfest med middag, dans og musik i kulturhuset. Menuen består af langtidsstegt okse- og svinekød. Hertil hjemmelavet rødvinssauce og kantarelsauce.

Efter spisningen spiller partybandet BedstAf3 op til dans.

Søndag slutter festlighederne af med først gudstjeneste i kulturhuset og dernæst mulighed for at få sig en gratis sildemad, før der bliver sagt farvel og tak for denne gang med udtrækning af nittegevinster fra tombolaen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce