Annonce
Rundt om Viborg

Landsby vil holde stafet i gang hele året

Hans Peter Johansen og Karen Ladefoged har taget initiativ til Sparkær-stafetten 2021. Arkivfoto: Morten Pedersen
Lørdag er der startskud for Sparkær-stafetten, der går ud på, at en stafet skal holdes i gang fra borger til borger i byen med fysiske aktiviteter - hele året.
Annonce

Sparkær: Landsbyen Sparkær skal have sin egen fysiske stafet, hvor borgerne på skift er aktive og sender stafetten videre til nye Sparkær-borgere - hele året.

Det er omridset for Sparkær-stafetten 2021, der sættes i gang i Sparkær IF´s klubhus på lørdag, hvorefter den skal gå fra den ene til den anden i Sparkær og nærmeste omegn.

Det fortæller Hans Peter Johansen, der sammen med hustruen Karen Ladefoged er initiativtager til stafetten.

- Det var Karen, der fik ideen, da vi sad og så det store gallashow for sportsåret 2020, og med omkring 800 indbyggere i Sparkær og omegn, så tror vi på, at det kan lade sig gøre at holde stafetten i gang hele året. Det er jo vigtigt at sige, at det ikke handler om at komme længst eller hurtigst, men at vi er aktive, og at vi er det sammen, siger Hans Peter Johansen om initiativet.

Annonce

Seks bølger

Ved det store gallashow satte kronprins Frederik og fodboldlandstræneren for herrerne, Kasper Hjulmand, gang i den landsdækkende projekt "Sammen i bevægelse", der med seks forskellige bølger skal inspirere danskerne til at være mere fysisk aktive i 2021. Bag projektet, der blandt andet byder på dans, boldspil og en motionsuge, står Danmarks Radio, Dansk Skoleidræt, Dansk Firmaidrætsforbund, DGI og DIF.

I Sparkær kommer aktiviteterne altså ikke i bølger. Det hele begynder på lørdag, hvor man samler nogle få, der repræsenterer forskellige idrætter, og officielt sætter det hele i gang. Det kan man i øvrigt man følge live på Facebook-siden og hjemmesiden Sparkaer.dk. Samme hjemmeside og Facebook-siden af samme navn skal derefter bruges til inspiration og dokumentation.

Annonce

Følger med på nettet

Man kan kan vælge at løbe, gå eller cykle, være aktiv på løbebånd, motionscykel, trampolin eller hvad der ellers er af muligheder alene eller sammen med andre. Når man har modtaget depechen i stafetten, har man et døgn til at lave sin aktivitet og dokumentere det med et billede på Facebook-siden eller sende til initiativtagerne - og sende depechen videre til en ny. Så kan man følge depechen og stafettens vej gennem byen.

- Vi håber, at vi kan vise, at vi også her kan stå sammen i  Sparkær. Og når de sociale medier kan medvirke til noget positivt, så skal de også bruges, og det gør vi altså her i forhold til at motivere andre og samle folk om det, siger Hans Peter Johansen.

Initiativtagerne opfordrer i øvrigt til, at man ikke videregiver depechen til nogle, der ikke har lyst til at være med. Kan man ikke finde en ny deltager, så kan depechen returneres til Karen Ladefoged, så stafetten kan holdes kørende, men det skal være undtagelsen, lyder det.

Sparkær-stafetten 2021 sættes i gang lørdag klokken 13.00.


Vi håber, at vi kan vise, at vi også her kan stå sammen i Sparkær.

Hans Peter Johansen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce