Annonce
Rundt om Viborg

Landsbyens nye samlingssted er på plads

Kvornings nye legeplads og mulithus, som det tager sig ud fra luften. Foto: Morten Pedersen
Kvorning-borgernes arbejde med at anlægge legeplads og multihus ved forsamlingshuset er tæt på afslutningen.

Kvorning: Borgerne i Kvorning har haft travlt den seneste tid, så landsbyens nye legeplads med multihus eller madpakkehus bag forsamlingshuset er tæt på at være færdig.

Legeredskaberne er kommet op, og der er lagt fliser og sået græs i området.

Bag projektet med det nye legeområde står alle Kvornings foreninger med Kvorning Aktive Kvinder som den oprindelige initiativtager. Projektet har kostet godt 300.000 kroner, og det største bidrag på 240.000 kroner kommer fra byrådets landdistriktsudvalg, men man har også fået penge fra Nordeafonden og Friluftsrådet, ligesom teglværket i Hammershøj har sponseret fliser.

Kvorning-borgerne har selv leveret alt det grundliggende arbejde, mens et firma har leveret de fine træ-legeredskaber og madpakkehus. Legeredskaberne tager deres inspiration i Kvornings historie. Langdyssen ved Kvorning kan ses i redskaberne, der er bondegårdsdyr, der henviser til beliggenheden på landet, og et tog henviser til fortiden, da man kunne taget toget til og fra Kvorning på den i dag for længst nedlagte Viborg-Mariager-jernbane.

Landsbyen har lavet en aftale med Viborg Kommune om, at man foreløbig i 20 år kan anvende arealet, hvor legepladsen og multihuset ligger. Hvis kommunen om 20 år har andre planer med arealet, så skal byen kompenseres med et beløb svarende til legepladsens værdi.

Legepladsen bliver et nyt samlingssted i Kvorning.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce