Annonce
Rundt om Viborg

Landsbypedeller er klar i Daugbjerg

Daugbjerg har god tradition for frivilligt arbejde, men der er fordele ved at have et officielt landsbypedelkorps, siger Carsten Christensen, der er formand for Daugbjerg Borgerforening. Arkivfoto: Morten Dueholm
Fredag var der startskud for Daugbjergs nye korps af frivillige landsbypedeller, der skal holde byens fællesarealer pæne.
Annonce

Daugbjerg: Fredag eftermiddag var der officielt startskud for Daugbjergs nye korps af frivillige landsbypedeller.

Landsbypedeller skal sørge for at holde Daugbjergs fælles arealer pæne og indbydende, og indtil videre har 12-14 frivillige meldt sig, og der kan komme flere, fortæller Carsten Christensen.

Han er formand for Daugbjerg Borgerforening, der står bag etableringen af landsbypedellerne.

- Arbejdsopgaverne er at holde området ved Daugbjerg Dås og Postens have - blandt andet. At landsbypedellerne holder vores fælles arealer pæne og indbydende, så man har lyst til at gøre holdt der. Men det kan også være, at man hjælper til, når der eksempelvis er Kalkmineløb, siger Carsten Christensen.

Han understreger i øvrigt, at Daugbjerg er en landsby med mange foreninger og mange frivillige, og at man i mindst 30 år har haft frivillige i byen, der udført de opgaver, som landsbypedellerne nu skal tage sig af.

- Nogen har af egen kraft slået græsset i Postens Have og ved Daugbjerg Dås, andre har revet gruset ved forsamlingshuset, og andre igen har pudset vinduerne samme sted eller passet området ved stadion. Så det er en lang tradition, og de opgaver er i forvejen noget, som frivillige har taget hånd om i byen, siger han.

Annonce

En del af et netværk

Der er dog nogle fordele ved, at byen har fået sit officielle korps af landsbypedeller.

Dels har borgerforeningen kunnet søge om hjælp til at købe udstyr fra Viborg Kommunes pulje til netop udstyr til landsbypedellerne - populært kaldet motorsavspuljen.

Og så indgår man også i et netværk af andre landsbypedelkorps gennem Viborg Landsbysammenslutning - også kaldet Vibland. Lokalt har også Sparkær, Stoholm og Mønsted nemlig frivillige korps af landsbypedeller, lige som de længe har været etableret i eksempelvis Møldrup og Ørum.

- Der vil være nogle kurser og andre forløb, vi kan lave sammen i det netværk, når først coronaen altså er et overstået kapitel, siger Carsten Christensen.

Fredag eftermiddag var der altså startskud for landsbypedellerne. Her blev de nye maskiner leveret - en havetraktor og en buskrydder - af Hans Nielsen fra Hobby Huset i Stoholm, og så blev der udleveret veste og kasketter fra Vibland til landsbypedellerne.

Postens Have midt i Daugbjerg er et af de områder, som landsbypedellerne skal holde. Arkivfoto: Preben Madsen


Det er en lang tradition, og de opgaver er i forvejen noget, som frivillige har taget hånd om i byen.

Carsten Christensen, formand for Daugbjerg Borgerforening.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce