Annonce
Sport

Landsholdsduo bombede Viborg HK op på ligaens førsteplads

Line Haugsted spillede en god kamp, hvor hun scorede otte mål, og var dermed en afgørende faktor i sejren over Nykøbing. Foto: Morten Pedersen
Viborg HK er nu nummer et i ligaen. Anført af en velspillende landsholdsduo i Line Haugsted og Kristina Jørgensen vandt VHK et hårdt opgør mod Nykøbing FH hjemme i Vibocold Arena.
Annonce

Håndbold: Der skulle løbes, knokles og kæmpes - men det var det hele værd.

VHK vandt mandag aften 31-29 hjemme over Nykøbing FH og de to point sender VHK i spidsen for kvindernes håndboldliga.

VHK-chef Jakob Vestergaard havde i optakten til kampen forudset, at det ville blive en kamp med masser af tempo - og nøj, hvor fik han ret.

De to mandskaber bød hinanden op til en reel fartduel i Vibocold Arena.

I kampens indledning gik det i huj og hast fra ende til ende. Målene haglede ind i et voldsomt tempo. Hverken keepere eller forsvar havde det helt store modsvar i kampens åbning, hvor der blev løbet på alt.

De to hold var cirka ligeså gode til disciplinen, så det blev tilmed et helt lige opgør.

Efter 12 mål på rundt regnet otte minutter var det som om, at tempoet blev sænket en smule. Anna Kristensen i VHK-målet og Louise Egestorp i NFH-målet fik en smule fat, ligesom defensiverne også begyndte at melde sig ind i kampen.

Det var dog NFH som havde lettest ved at lave mål, hvilket gav gæsterne et par føringer på to mål.

VHK's bagkæde fandt dog melodien. Jørgensen, Haugsted og Strömberg bragede løs på skift, og det betød, at VHK mod slutningen af halvlegen begyndte at få et overtag.

NFH gik en smule i stå, og det udnyttede VHK til at skabe en føring på 16-13 ved pausen.

Annonce

Spændingen ville ikke dø

Anden halvleg begyndte også med et opskruet tempo. NFH's Johanna Westberg gjorde lidt ondt på VHK, som ikke rigtig kunne få stoppet svenskeren.

Til gengæld kunne NFH heller ikke rigtig stoppe VHK-angrebet, som trods lidt bøvl fik scoret på de fleste angreb.

Viborg HK måtte slide for det, men det lykkedes at hente to point og kravle op på ligaens førsteplads. Foto: Morten Pedersen

Derfor holdt VHK føringen fra pausen i halvlegens første 10 minutter.

NFH prøvede at drille VHK ved at gå frem i et mere offensivt forsvar. Til tider løste VHK den hurdle fint, men et par gang i anden halvleg gav det noget rodet og stresset angrebsspil fra hjemmeholdets side. Tilmed gav et par udvisninger til VHK også et brud i den ellers gode rytme, som VHK var inde i.

VHK fik dog fat og havde i et par tilfælde en chance for at komme foran med fem mål, men det lykkedes ikke. I stedet hentede NFH ind. VHK føringen forsvandt, og VHK måtte kæmpe ualmindeligt hårdt for hvert enkelt mål.

Kampen i tal

Viborg HK-Nykøbing FH 31-29 (16-13)

Håndboldligaen, kvinder

Mål for Viborg HK: Kristina Jørgensen 9, Line Haugsted 8, Ida-Marie Dahl 4, Carin Strömberg 4, Moa Högdahl 2, Amalie Grøn 2, Laura Damgaard, Madeleine Östlund 1

Udvisninger: VHK 3, NFH 1

Dommere: Karina Christiansen og Line Hesseldal Hansen

Det var stort set kun landsholdsduoen Kristina Jørgensen og Line Haugsted, som kunne få NFH's net til at blafre i en kamp, som bare blev mere og mere spændende og intens.

Stregkrigeren Ida-Marie Dahl ville dog også lege med. Efter at stregspillet nærmest havde været ikke-eksisterende i store dele af kampen bød hun ind med et par flotte scoringer, som medvirkede til, at VHK holdt føringen og dermed kursen mod to vigtige point.

VHK kom foran med fire mål med tre minutter igen, men spændingen ville ikke dø. NFH blev ved med at kæmpe og fik reduceret til 30-28 med 56 sekunder igen.

NFH gik frem i et forsøg på at stresse, men Line Haugsted slap fri og punkterede kampen med en scoring.

VHK vandt den tætte kamp 31-29 og høstede dermed to vigtige point i den tætte topstrid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce