Annonce
Viborg

Landsholdskvinderne er i byen - men de fleste må heppe fra sofaen

De danske fodboldkvinder spiller onsdag aften i Viborg mod Israel. Men det bliver altså en kamp, som kun ganske få får lov til at overvære på stadion. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Viborg Idrætsråd kæmper normalt for at skaffe størst mulig synlighed og få flest mulige tilskuere til kvindelandsholdets kampe i Viborg. Frem mod onsdagens møde med Israel er opgaven dog markant anderledes.
Annonce

Fodbold: Normalt plejer opgaven at lyde på at skabe mest mulig opmærksomhed - og få flest mulige tilskuere på Energi Viborg Arena når det danske kvindelandshold skal spille på hjemmebanen i Viborg.

Men frem mod onsdagens hjemmekamp mod Israel er det næsten en omvendt opgave, der ligger på bordet hos Pia Viller Arendt fra Viborg Idrætsråd.

På grund af coronarestriktionerne kan der nemlig lukkes forsvindende få mennesker ind til kampen - og landsholdet selv befinder sig i en form for corona-boble og derfor er det ikke muligt med åbne træninger, besøg på skoler eller den slags, som normalt også følger med, når landsholdet er i byen.

- Situationen er meget speciel i forhold til, hvad vi er vant til. Det hele er ret svært, da vi også længe har gået og ventet på, hvad der kom af udmeldinger fra UEFA, siger Pia Viller Arendt.

Indtil for få uger siden var meldingen, at det blev en kamp med nul tilskuere, men siden er der åbnet så meget, at de danske retningslinjer kan følges, hvilket betyder, at et stærkt begrænset antal tilskuere kan lukkes ind.

Normalt plejer et landsholdsbesøg at byde på et væld af aktiviteter, hvor man kan komme tæt på landsholdsspillerne. Denne gang er landsholdet isoleret på grund af corona. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2020

Men da forsamlingsforbuddet på 500 også inkluderer spillere, stab, personale og så videre, så har det været opgaven at finde ud af, hvor mange fodboldfans, der kan få en billet.

- Vi vil jo gerne have så mange fans, som muligt ind. Så vi har gjort alt for at skære mest muligt ned i bemandingen. Men vi er landet på, at et sted mellem 250 og 300 tilskuere kan komme ind - og der er virkelig rift om de billetter, siger Pia Viller Arendt.

- Og der er jo lidt den omvendte verden i forhold til, hvad vi havde forventet op til netop denne kamp. Vi havde jo forventet, at vi skulle lave en hel masse tiltag for at få folk ind til den, siger hun.

Annonce

En lidt mere trist opgave

Normalt plejer den lokale koordinators opgave at bestå i også at finde frivillige og sørge for en masse aktiviteter, som skal gøre landsholdsbesøget synligt.

- Vi plejer jo at have en masse konkurrencer, sørge for mulighed for at møde spillere og den slags. Men der er jo slet ikke noget af den slags, da spillerne er isoleret, da de skal videre til Italien bagefter, siger Pia Viller Arendt, der gerne erkender, at det blandt andet derfor er knap så spændende en opgave, som det tidligere har været.

- Det er altså bare lidt sjovere, når der skal ske alt muligt spændende omkring kampen og under kampen. Det er knap så sjovt at skulle aflyse det hele og sørge for "ren" kampafvikling, siger hun.

Det er altså kun ganske få udvalgte, der får en plads på stadion onsdag aften. Til gengæld vil Viborg Idrætsråd stadig prøve at sikre al mulig moralsk opbakning til Pernille Harder og kompagni.

- Via sociale medier og vores skærme rundt om i byen vil vi stadig gerne gøre viborgenserne opmærksom på, at kvinderne er i byen. Derfor vil også stadig sætte flag-allé op i stadionområdet. Så selv om man ikke kan komme ind og se dem, så vil vi gerne opfordre til, at folk ser kampen mod tv og hepper med hjemme fra sofaen.


Det er altså bare lidt sjovere, når der skal ske alt muligt spændende omkring kampen og under kampen. Det er knap så sjovt at skulle aflyse det hele og sørge for "ren" kampafvikling

Pia Viller Arendt, Viborg Idrætsråd


- Vi ved godt, at det ikke er det samme - men det er altså det vi kan denne gang, siger Pia Viller Arendt, som krydser fingre for, at der er mulighed for at lukke flere tilskuere ind til den næste hjemmekamp for landsholdskvinderne.

Danmark er i en tæt duel med Italien om en direkte kvalifikation til EM. Og det kan meget vel være, at afgørelsen først falder når netop de to hold tørner sammen i Viborg den 1. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce