Annonce
Viborg

Landsholdsspillere uddelte penge til indlagte børn

Kvindelandsholdet besøgte i går hospitalet med en donation. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.

Viborg: Torsdag var seks spillere fra kvindelandsholdet, som i øjeblikket i Viborg forbereder sig til en VM-kvalifikationskamp mod Ukraine, på besøg på børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg.

Fodboldspillerne tog sig god tid til at spille lidt fodbold med nogle af de indlagte børn på afdelingens wizefloor-gulvspil. Det vakte stor begejstring både hos de indlagte børn og spillerne.

- Det var rigtig sjovt at møde fodboldspillerne, og det var sjovt at få lov at spille gulvfodbold mod Stine Larsen. Jeg vandt 7-5, siger 11-årige Magnus Becher fra Ulstrup.

Men spillerne brugte ikke kun tid på at tale med eller underholde de indlagte børn. Spillerne medbragte også en check på 25.000 kroner til afdelingen. Pengene stammer fra Kulturministeriets Idrætspris, som holdet vandt sidste år.

- Vi vil gerne give noget tilbage til Viborg Kommune, som har givet os så meget, fordi Viborg er vores hjemmebane. Vi håber, at donationen kan blive brugt på at give de indlagte børn glæde i hverdagen under deres indlæggelse. Børn ser op til os, så det er en stor glæde at kunne give noget tilbage til dem, lød det blandt andet fra kvinderne, da de blev spurgt, hvorfor de havde valgt at give donationen til netop børn og unge på Regionshospitalet Viborg, lød det fra spillerne.

- Det er rørende, at fodboldpigerne vælger at give donationen til os. Det er vi utrolig glade for. Donationen skal bruges på at gøre det til en endnu bedre oplevelse at komme her i afdelingen. Vi vil blandt andet købe nogle virtual reality-briller, som vi vil prøve at bruge til at aflede børnenes opmærksomhed, når de for eksempel skal stikkes, fortæller Marianne Eg, der er forskningssygeplejerske på afdelingen.

Annonce
Spillerne brugte blandt andet tid på at spille gulvfodbold med børnene. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.
Spillerne donerede 25.000 kroner til afdelingen. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce