Annonce
112

Landsretten stadfæster fup-fodboldspillers fængsling

Den 25-årige fodboldspiller kommer tidligst ud af fængslet igen i midten af december. Landsretten var enig i byrettens afgørelse om at fængsle ham. Foto: Eskil Lyngsøe.
Den 25-årige hollænder Bernio Verhagen skal fortsat sidde fængslet. Det stadfæstede Vestre Landsret i går, torsdag. Han er sigtet for trusler, vold og røveri, og nu vil han anmelde kiosken Tips Pit for at offentliggøre overvågningsvideoer.
Annonce

Viborg: Den skandaleombruste fodboldspiller Bernio Verhagen skal blive siddende i arresten indtil 16. december.

Det slog Vestre Landsret fast i går, torsdag, da den stadfæstede byrettens kendelse om at varetægtsfængsle den 25-årige hollænder, som er sigtet for både trusler, vidnetrusler, vold og røveri.

Verhagen, som på det seneste har været landets mest omtalte fodboldspiller, blev fængslet efter grundlovsforhøret ved Retten i Viborg onsdag. Aftenen forinden var han blevet anholdt, fordi han angiveligt havde overfaldet og røvet sin kæreste i kiosken Tips Pit på Banegårdspladsen i Viborg.

Efter grundlovsforhøret kærede den sigtedes forsvarer, Rikke Wagenblast Sørensen, kendelsen om varetægtsfængsling til Vestre Landsret. Hun er helt uenig i, at der er grund til at spærre hendes klient inde.

- Jeg syntes, at det var et meget småt grundlag at varetægtsfængsle på, siger hun.

Annonce

Ingen tolerance

Retten fængslede den 25-årige hollænder, fordi den mente, at der var begrundet mistanke om, at han blandt andet havde overfaldet og røvet sin kæreste, og fordi den vurderede, at der var fare for, at han ville stikke af eller påvirke sagens vidner, hvis man lod ham være på fri fod.

I retten onsdag blev der fortalt om, hvordan den sigtede skulle have truet sin tidligere kæreste på livet, og der blev vist overvågningsbilleder fra det, som anklager Katrine Melgaard mente var et røveri.

- Han er sur på sin ekskæreste, som nægter ham ret til at se sit barn, og derfor kan det være svært at sige pænt goddag og gå forbi. Det skulle ikke undre mig, at han bliver dømt for det, for der er ingen tolerance i retspraksis, siger Rikke Wagenblast Sørensen.

I forhold til episoden i kiosken ved stationen mener forsvareren slet ikke, at der er tale om røveri.

- Hans hensigt med at tage tasken var jo ikke at røve hende, og igen er det noget, der sker i forbindelse med et kæresteopgør, siger hun.

Annonce

- En bette sag

Bernio Verhagen var rystet over at blive fængslet, fortæller Rikke Wagenblast Sørensen, og han er også utilfreds med, at flere medier siden onsdag har offentliggjort kioskens overvågningsbilleder.

- Jeg synes, at overvågningsvideoerne er lidt tynde, og jeg kan røbe, at han har bedt mig om at indgive politianmeldelse mod kiosken på baggrund af udleveringen af dem. Når man ikke må lægge en overvågningsbilleder af en tyveknægt på Facebook, så tvivler jeg også stærkt på, at man må det her, siger hun.

Rikke Wagenblast Sørensen gætter på, at sigtelserne mod hendes klient ikke kan føre til en særlig hård straf, og hun tror heller ikke, at han kommer til at få en længere varetægtsfængsling end de knapt tre uger.

- Jeg forestiller mig ikke, at den bliver forlænget én gang til, fordi det stadigvæk er en bette sag. Men jeg kan ikke sige noget, for dommerne er generelt meget flinke med varetægtsfængslingerne, siger hun.

Ud over de fem sigtelser om trusler, vold og røver har den 25-årige mand også en anmeldelse for voldtægt hængende over hovedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce