Annonce
Rund om Viborg

Langballe: Logikken siger jo, at jeg er ude

Dansk Folkepartis lokale folketingsmedlem Christian Langballe fra Foulum i Tjele afventer fintællingen, men regner med, at hans tid på Christiansborg formentlig er et overstået kapitel.

Foulum: Dansk Folkeparti fik på landsplan et katastrofevalg med mere end en halvering af antallet af mandater i forhold til folketingsvalget i 2015. Også i Vestjyllands Storkreds, hvor lokale Christian Langballe fra Foulum i det tidligere Tjele Kommune er valgt ind, gik det tilbage. Partiet fik i hele storkredsen 8,4 procent af stemmerne, og det er en tilbagegang på 12,9 procent, hvilket er mere end partiets nationale nedtur på 12,4 procent.

Det betyder i forhold til antallet af mandater fra Vestjyllands Storkreds, at partiet går fra tre til et enkelt mandat, og det kan meget vel betyde, at Christian Langballe mister sin plads i folketinget, da han ved sidste valg kom ind som det andet af de tre kredsmandater overgået af Dennis Flydtkjær, der fik mere end 9000 personlige stemmer mod Langballes 3887 personlige stemmer.

- Jeg afventer selvfølgelig fintællingen, som er i gang. Men logikken siger jo, at jeg er ude. Men det tager jeg oppe fra og ned., Jeg er her på vælgernes nåde, og sådan er det. Det er jeg helt afklaret med, siger Christian Langballe torsdag morgen til folkebladet.

Senere på morgenen tilføjede han over for Radio Viborg, at hvis han er ude, så stopper han også i politik og vender tilbage sin plov - nemlig til sit civile hverv som sognepræst.

Ikke til stede

Han konstaterer i forhold til Dansk Folkepartis landsresultat, at det "ikke har været fantastisk".

- Det har været en valgkamp, hvor vi bare ikke har været rigtigt til stede, og det synes jeg har været tilfældet fra dag et. Og så er der jo bare andre, der har haft et kanonvalg. Pape har haft et fantastisk valg, og Venstre har haft et godt valg, og der har vi altså bare blødt, siger Christian Langballe.

Ovenfor kan du høre Radio Viborgs interview med Christian Langballe fra torsdag morgen.

Det tredje nuværende folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti fra Vestjyllands Storkreds er Karina Due fra Kjellerup, og hun står formentlig også til at miste sin plads. Hun kom ind som Dansk Folkepartis tredje kredsmandat i 2015 med 2848 personlige stemmer.

Logikken siger jo, at jeg er ude, siger Christian Langballe. Arkivfoto: Linda Kastrup/Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce