Annonce
Rundt om Viborg

Lange udsigter til besøg på plejecenter: Beboer og ansat smittet med corona

Der kommer til at gå mindst 14 dage, før der igen kan komme besøg på Kildedalcentret i Skals, efter at en medarbejder og en beboer er testet positiv for covid-19. Arkivfoto
14 dage vil der som minimum gå, før man igen kan komme på besøg på Kildedalcentret i Skals, efter en beboer og en medarbejder lørdag blev testet positive for covid-19.
Annonce

Skals: Der kommer til gå mindst i omegnen af 14 dage, før det igen bliver muligt at komme på besøg på pleje- og omsorgscenter Kildedalcentret i Skals, efter en beboer lørdag blev testet positiv for covid-19.

Det oplyser Mette Andreassen, der er direktør for social, sundhed og omsorg ved Viborg Kommune.

- Det er, hvis der ikke konstateres yderligere smittede. Ellers vil det trække længere ud, siger hun.

Udover beboeren er også en medarbejder og en pårørende testet positive, og de er alle isoleret, lige som yderligere to medarbejdere er blevet bedt om at isolere sig selv, indtil en test har frifundet dem.

På grund af de positive test er Kildedalcentret lukket for besøg med undtagelse af enkelte særlige tilfælde  som beboere i terminalforløb, og der vil være lukket et stykke tid endnu.

Alle beboere skal nemlig testes, og det sker i løbet af i dag, tirsdag. Også de ansatte skal naturligvis testes.

- Medarbejderne skal selv sørge for at få taget en test, og det er man formentlig begyndt med søndag, og vi regner med, at alle medarbejdere er testet i løbet af tirsdagen. Vi har dog ikke fået svar endnu, siger Mette Andreasen.

Annonce

Håb om hurtige svar

Hun håber på hurtige svar - også på de test, som beboerne altså skal have taget i løbet af tirsdag.

- Måske vi kan få svar onsdag eller torsdag. Når vi har fået de svar, skal der gå yderligere syv dage, før der skal laves en ny test, og så skal der komme et svar på de test, før der kan blive åbnet for besøg igen. Underforstået at svarene viser, at folk ikke er smittede, siger Mette Andreasen.

Svarene på test af de enkelte medarbejdere og beboere får også effekt på den smitteopsporing som Styrelsen for Patientsikkerhed står for.

- Vi ved ikke, hvordan beboeren er blevet smittet, men det arbejdes der også på at opklare med smitteopsporing, og det arbejde kan jo så blive bredt endnu mere ud, hvis der viser sig at være flere smittede, siger Mette Andreasen.


Vi ved ikke, hvordan beboeren er blevet smittet, men det arbejdes der også på at opklare med smitteopsporing, og det arbejde kan jo så blive bredt endnu mere ud, hvis der viser sig at være flere smittede.

Mette Andreasen, direktør for social, sundhed og omsorg ved Viborg Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce