Annonce
Rund om Viborg

Langsø-spejderne har haft en travl sommer

De ældre spejdere var på tur til Norge. Privatfoto
Spejderne i Vammen er vendt hjem fra årets sommerlejre og fra 24 timers løbet og ser nu frem til det nye spejderår.

Vammen: Langsø-spejderne i Vammen er ved at afslutte sommerens aktiviteter og se frem til et nyt spejderår. Blandt andet har spejderne været på to sommerlejre.

De små spejdere på otte-ni år - ulvene - var på spejderlejr på Thoruphede Spejdercenter, og stik mod sædvanen var vejret faktisk rigtigt godt. Sædvanligvis kommer regntøjet frem mindst en gang på sådan en lejr. Temaet var Skatteøen, så der var pirater, sørøverskibe og guld, der skulle findes.

De lidt ældre spejdere var i stedet på tur til Norge, hvor de boede på en campingplads. Den var udgangspunktet for mange forskellige aktiviteter. Der blev badet, sejlet i kanoer og vandret i fjeldene. De ældste var på hike rundt i området.

Langsø-spejderne var også aktive ved årets udgave af 24 timers løbet i Viborg. Sammen med de andre uniformerede korps fra Viborg-området stillede man med tre hold og indrettede et fint hovedkvarter med spisestue og dagligstue i teltene under to store mastesejl.

Efter at løbet var afsluttet i søndags, tog Langsø-gruppen hjem for at holde spejder-opstart for den nye sæson for alle nye og tidligere spejdere. Den begyndte med fællesspisning og mærkeuddeling. Langsøspejderne har især "hulahula-pigerne" og Mathias, som er store mærkejægere og tidligere har været omtalt i folkebladet, men andre har også taget mærker. For eksempel har Frederik sovet i shelter 12 forskellige steder i 12 forskellige måneder.

Der blev også holdt oprykningsceremoni med forskellige udfordringer. Blandt andet skulle nogle gå gennem ild og vand, og andre skulle en tur i svedehytten eller gennem en forhindringsbane. Nu er alle så klar til det nye spejderår.

De små spejdere holdt lejr på Thoruphede Spejdercenter.
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Analyse: Viborg FF parerede for meget i den sidste halve time

Annonce