Annonce
Rundt om Viborg

Langt efterspil: Det tager måneder at få gjort rent efter fugleinfluenza

Efter aflivningen af de omkring 9000 vildfugle vil det formentlig tage måneder at få rengjort og desinficeret hele anlægget hos Ole Jensen Vorre i Løvel. Arkivfoto: Niels-Chr. Jönsson
Efter aflivningen af omkring 9000 vildfugle på Ole Vorres farm i Løvel venter måneders arbejde med at rengøre og desinficere.
Annonce

Løvel: Efter nogle dage med indfangning og aflivning af cirka 9000 vildfugle - fasaner, ænder og gæs - på Ole Jensen Vorres farm i Løvel venter uger, måske måneder, hvor hele fugleanlægget skal gøres rent og desinficeres.

Det oplyser veterinærchef Flemming Kure Marker fra Fødevarestyrelsen.

Et rengøringsfirma, der har erfaring med den slags opgaver, er hyret til arbejdet, fortæller han også.

Det betyder, at et antal medarbejdere fra rengøringsfirmaet får deres daglige gang på Løvel-farmen i en længere periode. Fødevarestyrelsen følger løbende med i arbejdet og godkender i sidste ende, at alt er, som det skal være - at alle spor efter fugleinfluenzaen er væk.

Efter den afsluttede og godkendte rengøring følger der for avleren en vis karantæneperiode på tre uger. Fugle, der bliver indsat i besætningen, vil blive undersøgt for fugleinfluenza.

Flemming Kure Marker, veterinærchef hos Fødevarestyrelsen, regner med, at det er trækfugle, der har bragt fugleinfluenzaen til Ole Jensen Vorres vildfuglefarm. Arkivfoto: Niels-Chr. Jönsson

Veterinærchefen fra Fødevarestyrelsen fortæller, at man - og det gælder også Beredskabsstyrelsen, der medvirker ved indfangning og aflivning - har haft et godt samarbejde med fjerkræavleren, som ikke selv har ønsket at udtale sig til folkebladet.


Vi regner med, at fugleinfluenzaen bliver bragt dertil af trækfugle

Flemming Kure Marker, veterinærchef ved Fødevarestyrelsen


Annonce

Kommet med trækfugle

Det tredje gang Ole Jensen Vorres besætning er ramt af fugleinfluenza. Flemming Kure Marker har ikke noget specifikt bud på, hvorfor den farlige fjerkræsygdom igen og igen rammer den samme farm.

- Men vi regner med, at fugleinfluenzaen bliver bragt dertil af trækfugle. Farme, hvor fuglene går ude, er i sagens natur mest udsatte, og vi har også set flere eksempler på, at økologiske besætninger, hvor dyrene også er udegående, har været ramt, siger Flemming Kure Marker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce