Annonce
Viborg

Langt flere skal stå sammen om fremtidens 24 timers løb: Nedlægger forening og laver en ny

Et af Viborgs store løb, 24 timers løbet, skal "ejes" af flere, lyder det. Foto: Morten Dueholm
Allerede nu er arbejdet med at genfinde 24 timers løbets storform sat i gang.

Viborg: Færre løbere og færre hold.

Selvom årets udgave af 24 timers løbet endnu gang var en pæn succes, kan det ikke skjules, at opbakningen er nedadgående - og har været det i et stykke tid.

Men løbet har helt sikkert en fremtid, slår Gregers Johansen fast.

- Ja, det mener jeg bestemt, at det har, siger han stålfast.

Den 61-årige motionsløber - som tidligere har været direktør hos Grundfos og siden har arbejdet i diverse bestyrelser - blev i år sat i spidsen for den forening, som står bag det døgndækkede løb.

Han har også sagt ja til at stå bag løbet til næste år - men der skal forandringer til, siger han samtidig.

- Der er ingen tvivl om, at der også kommer et løb til næste år. Det koncept er slet ikke dødt. Men nu gør vi det, at vi nedlægger den gamle forening og laver en ny. Vi skal starte på en frisk, siger han.

Flere om at løfte

Senest var det kun Lions Club Viborg og Viborg Kultur og Idræts Fond, som var med i foreningen bag løbet. Til næste år skal langt flere parter involvere sig, fortæller Gregers Johansen.

- Flere foreninger og virksomheder skal "eje" 24 timers løbet og bakke op om det. Vi har haft det første opstartsmøde, og vi ved nogenlunde, hvem der skal være med, men jeg vil være ked af at melde for mange navne ud allerede nu, siger han.

Skal der ske store revolutioner i den måde, 24 timers løbet har fungeret på?

- Nah, jeg kan ikke sige endnu, hvad der skal ske, for der ligger ikke noget fast. Man kunne da godt forestille sig, at vi skal tilbage til kernen, som er løb, men der er ikke besluttet noget endnu. Vi er bare nødt til at tage alvorligt, at opbakningen bag løbet har været vigende, konstaterer Gregers Johansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce