Annonce
Bjerringbro

Larm ved åen: Overvejer ørepropper

Niels Grimsbjerg bor på nordsiden af åen - men hver nat bliver han vækket af de unges larm og høje musik. Arkivfoto
Aldrig har larm fra de unge, der fester nede ved Gudenåen, været så slem, hvis man spørger Niels Grimsbjerg. Han har svært ved at sove om natten på grund af larmen.
Annonce

Bjerringbro: I 61 år har Niels Grimsbjerg boet i sit hus på Brogade tæt ved Gudenåen, men det er først nu, han overvejer, om han skal gå ned på apoteket for at købe ørepropper.

Årsagen er den meget larm fra unge mennesker, der fester natten lang - og dermed gør det svært for Niels Grimsbjerg at sove.

Han er langt fra den eneste, der klager over de unges musik, der kører for fuld tryk langt ud på natten, også campinggæster klager, men modsat disse kan Niels Grimsbjerg og hans naboer ikke trække teltpælene op og flytte længere ned ad åen dagen efter.

- Jeg kan ikke mindes, at det har været så slemt før, og det kan jo ikke være rigtig, at jeg er nødt til at bruge ørepropper for at sove i mit eget hjem, siger han, der så sent som natten til torsdag blev vækket flere gange, fordi der blev spillet højt musik helt frem til klokken fire om morgenen.

Niels Grimbjerg så gerne at Jeppe Bo Nielsen, der driver Bjerringbro Teltplads, havde en mere håndfast tilgang til de unges opførsel på pladsen men er også bevidst om, at det ikke er nemt.

- Jeg ved jo, at Jeppe (red. Bo Nielsen) rigtig gerne vil have, at de unge kommer på pladsen. Jeg har sagt til ham, at der skal en mere hård hånd til, men det er ikke nemt, for det er også som om, at han står ret alene med problemet, siger Niels Grimsbjerg, der tror,  at der er  en hård kerne af unge, der udgør problemet.

Han vil dog også gerne slå fast, at han og de andre beboere på den nordlige side af åen bakker Jeppe Bo Nielsen op.

- Han skal kunne drive sin forretning og vi skal kunne bo her i fred, siger Niels Grimsbjerg.

Annonce

På stoffer

- Det kan ikke være rigtig, at der skal være en andel på fem eller 10 procent, der ødelægger det for alle andre, siger Niels Grimsbjerg, der også har opfattelsen af, at nogle af de unge er påvirket af stoffer.


- Når man taler med de unge, så siger mange af dem, at de ikke ved, at de eksempelvis ikke må køre på knallert på stierne

Niels Grimsbjerg, grundejer


- Jeg går hver aften en tur hen over de to broer, og her møder jeg ofte de unge. Nogle af dem taler enormt grimt til mig, hvis jeg beder dem stå af cyklen eller knallerten, som de bruger på gangstierne. Det er klart, at nogle af de unge får sig nogle øller, men når de er på stoffer, kan man mærke, at de bliver onde og har svært ved at styre sig og er nærmest ligeglade, siger han.

Han efterlyser, at både Jeppe Bo Nielsen og kommunen får sat nogle ordensskilte op, så de unge ved, hvad de må og ikke må, og hvornår der skal være ro.

- Når man taler med de unge, så siger mange af dem, at de ikke ved, at de eksempelvis ikke må køre på knallert på stierne, siger Niels Grimsbjerg.

- Vi kan jo ikke stille noget vagtværn op dernede. Jeg ved, at en del af mine naboer har haft ringet til politiet, men det er ikke altid, at de kommer, og selvom de kommer, begynder de unge blot at spille højt igen, når politiet igen er kørt, siger Niels Grimsbjerg, der ved ,at han taler på vegne af alle sine naboer, når han siger, at man er meget træt af situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce