Annonce
Rundt om Viborg

Lasse ramte plet med nyt initiativ: 'Jeg har da været hammernervøs for, om der overhovedet ville komme nogen'

Der var kø til buerne, og interesserede sad på trappen og kiggede på. Intro-dag for måske kommende bueskytter blev særdeles godt modtaget i Møldrup Hallen søndag. Foto: Morten Pedersen
Gennem et års tid har Lasse Mikkelsen kørt til Viborg for at skyde med bue og pil. Søndag havde han inviteret til intro-dag for bueskydningsinteresserede i Møldrup - og dem var der masser af. Målet er, at det nye initiativ skal blive bæredygtigt.
Annonce

Møldrup: - Det kan da godt være, at jeg skal prøve det igen.

Sådan siger en midaldrende, gråsprængt herre til sin bedre halvdel, da de to forlader Møldrup Hallen.

I løbet af søndagen er hallen omdannet til en skydearena. Ikke til affyring af krudt men af pile mod skydeskiver. 39-årige Lasse Mikkelsen fra Møldrup står bag det helt nye initiativ i byen, som efter planen bliver en fast tilbagevendende del af foreningslivet i Møldrup.

Han selv har gennem det seneste års tid taget turen til Viborg for at skyde, men nu mente han altså, at det var tid til en klub for bueskytter i hjembyen. Inden søndagens arrangement var han derfor også meget ængstelig for, hvorvidt han var den eneste, der kunne se et behov for bueskydning i Møldrup.

- Jeg synes, der har været meget opmærksomhed omkring arrangementet, men jeg har da været hammernervøs for, om der overhovedet ville komme nogen. Men der er jo folk her, og det er mega fedt, siger Lasse Mikkelsen og kigger ud over den mange meter lange kø af både børn, unge og voksne, som venter på at få en bue i hånden og komme ind foran rækken af skiver.

39-årige Lasse Mikkelsen fra Møldrup er blevet bidt af bueskydning, og med det nye initiativ håber han, at flere i byen kan blive det samme. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Social sport

- Der går nok fire sekunder, og så har han skudt en eller anden i benet, siger to unge mænd i køen til hinanden og kigger grinende over på en af deres bekendte, som lige er blevet udstyret med en bue og en håndfuld pile.

Idémanden bag det nye initiativ i Møldrup håber, at intoduktionsdagen vil vække interessen hos de mange fremmødte, så de lige som ham selv kunne have lyst til at komme og skyde på jævnlig basis. Ifølge ham kan netop denne sportsgren nemlig noget helt særligt.

- Bueskydning er en sport med lav puls. Den kan det, at man kan komme og øve fokus, og man skal være meget disciplineret. Når man først har fået teknikken på plads, handler bueskydning om at gøre det samme hver gang, siger Lasse Mikkelsen.

Selvom man som bueskytte står for sig selv med buen, pilen og den farverige skive nogle meter foran sig, så er det en meget social sport, fortæller idémanden.

- Hvis man kommer her fra klokken 9 til 10.30, så vil man ud af de 90 minutter kun effektivt stå for dig selv med en pil i et kvarter i alt. Alle de andre minutter er man en del af en klub og en forening, hvor man kan snakke med en masse mennesker, siger han.

Annonce

20 kroner per gang

En af de måske kommende bueskytter i Møldrup Hallen søndag formiddag er otte-årige Andreas Wenning. Efter eget udsagn ramte han lige i midten af skiven i sit allerførste forsøg.

Han ved ikke, om han skal skyde med bue og pil igen, men til spørgsmålet om, hvorvidt han kunne forestille sig at gå til sporten, er hans svar ganske fornuftigt for en otteårig.

- Ja. Hvis mine forældre betaler, siger han med et stort smil.

På længere sigt er det meningen, at bueskydning i Møldrup skal blive en helt fast bestanddel af byens foreningsliv.

- Drømmen er, at det bliver et bæredygtigt tiltag i den forstand, at vi bliver nok til at kunne opretholde det, for det er selvfølgelig også et spørgsmål om økonomi for foreningen. Og så håber jeg, at det bliver en platform for dem, der måske ikke lige går til fodbold, siger han.

Næste gang, der skydes med bue og pil i Møldup Hallen, er 1. marts, og i årets tredje måned er der allerede planlagt i alt fem skydedage. Man kan deltage i hver af dagene for bare 20 kroner.

Otte-årige Andreas Wenning ramte bullseye i allerførste forsøg. Måske er et fremtidigt bueskydningstalent født i Møldrup? Foto: Morten Pedersen
Det nye initiativ med bueskydning er en del af Møldrup Tostrup IF's arbejde, og efter planen skal der allerede skydes i hallen igen den 1. marts. Foto: Morten Pedersen
Alt det udstyr, som Lasse Mikkelsen havde sat frem søndag formiddag, havde han og Møldrup Tostrup IF kvit og frit har lånt af DGI - alt i alt udstyr til en værdi af mindst 20.000 kroner. Foto: Morten Pedersen
Ifølge Lasse Mikkelsen er bueskydning en ekstremt social sportsgren, som kræver disciplin og fuldt fokus fra sine udøvere. Foto: Morten Pedersen
Aldersmæssigt kan bueskydning favne meget bredt, og der var også ganske unge skytter med til søndagens intro-dag. Foto: Morten Pedersen
Søndag 23. februar. Møldrup Idrætsforening introducerer bueskydning. Foto: Morten Pedersen
Søndag 23. februar. Møldrup Idrætsforening introducerer bueskydning. Foto: Morten Pedersen
Søndag 23. februar. Møldrup Idrætsforening introducerer bueskydning. Foto: Morten Pedersen
Søndag 23. februar. Møldrup Idrætsforening introducerer bueskydning. Foto: Morten Pedersen
Søndag 23. februar. Møldrup Idrætsforening introducerer bueskydning. Foto: Morten Pedersen
Søndag 23. februar. Møldrup Idrætsforening introducerer bueskydning. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Annonce