Annonce
Rundt om Viborg

Lasse søgte mod Mønsted for at få sit eget

38-årige Lasse Kristiansen tiltrådte den 1. august som ny uddeler for Dagli´Brugsen i Mønsted. Foto: Uffe Salomonsen
38-årige Lasse Kristiansen er ny uddeler i Dagli´Brugsen i Mønsted. Han søgte til byen for igen at stå for sin egen butik.

Mønsted: - Jeg vidste godt, at jeg igen skulle have mit eget, og så bød muligheden sig her i Mønsted, så det var perfekt.

Sådan siger 38-årige Lasse Kristiansen fra Skive, der den 1. august tiltrådte som ny uddeler i Dagli´Brugsen i Mønsted. Her afløste han den mangeårige uddeler Jørgen Boye, der er gået på pension efter 22 år i spidsen for den lokale dagligvarebutik.

Rollen som uddeler og chef for en lokal Dagli´Brugsen er ikke uvant for Lasse Kristiansen, der har arbejdet 19 år inden for Coop. Han startede i købmandsbranchen i 2002 som lærling i Brugsen i Balling, hvor han har været ansat flere gange - også som uddeler. Uddeler har han også været i Resen, og undervejs har været i Brugsen-butikker i Egeris i Skive, Vinderup, Houlkær og Bjerringbro. Seneste uddelerstilling var i Resen, men da Coop lukkede butikken, blev han souschef i Kvickly i Holstebro - også en spændende stilling, men han savnede altså at være i spidsen for sit eget. Og det er han altså kommet i Mønsted.

- Jeg kan godt lide at være i en butik af denne størrelse, for det man gør, kan altid aflæses direkte på bundlinjen, så man kan hurtigt se, om det er godt eller skidt. Jeg oplevede allerede, da jeg kom i lære, at det var lige mig at gøre en god handel og have den nære kontakt med kunderne. Og så er dagene jo aldrig ens. Det lyder som en kliché, men sådan er det, siger Lasse Kristiansen, der er vokset op i Rettrup i Saling og nu bor i Skive med sin kone Maibritt og børnene Emil og Freya på henholdsvis 11 og 8 år.

Annonce
Man er tæt på de lokale, og det samme gælder jo personalet. Der er mere nærvær, og det kan jeg godt lide ved butikker af denne størrelse. Og når der kun er en enkelt dagligvarebutik i byen, så bliver det jo også et samlingssted.

Lasse Kristiansen, ny uddeler i Mønsted.

Mere nærvær

Lasse Kristiansen fremhæver også nærværet med lokalbefolkningen som et stort plus ved at være i en dagligvarebutik i en mindre by.

- Man er tæt på de lokale, og det samme gælder jo personalet. Der er mere nærvær, og det kan jeg godt lide ved butikker af denne størrelse. Og når der kun er en enkelt dagligvarebutik i byen, så bliver det jo også et samlingssted. Det er her, man henter sin pakke og spiller tips og lotto, det er her, man handler, og her man møder andre fra byen, og det er her, der bliver samlet ind til begravelser og den slags. Der er mange funktioner. At der kun er en enkelt butik i byen betyder, at det er altafgørende, at folk bakker op. Hvis butikken lukker, er der jo risiko for, at det bliver en soveby. Jeg oplever, at butikken står stærkt, og at folk bruger den lokale handlemulighed. Men det betyder jo stadig, at vi skal være skarpe og have fokus på at have gode friske råvarer. Konkurrencen er altid hård i denne branche, og der sker hele tiden noget nyt, siger Lasse Kristiansen.

Det med opbakningen mærkede han for nylig, hvor op mod 250 Mønsted-borgere var forbi Brugsen, da der over tre timer blev holdt velkomstreception for den nye uddeler.

- Det viser, at man er gode til at bakke op og komme og vise ansigtet, og det er virkeligt fedt, så stor tak til byen for det, siger Lasse Kristiansen.

Dagli´Brugsen i Mønsted er på 350 kvadratmeter, og der er 12-13 ansatte inklusive ungarbejdere.

Som eneste dagligvarebutik i en by er den lokale opbakning afgørende. Og så skal man være skarpe og have fokus på råvarerne, siger Lasse Kristiansen. Foto: Uffe Salomonsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkobilist taget med viagra i bilen

Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Viborg FF For abonnenter

Jesper Christiansen har overvejet stop siden februar: - Nogle gange bliver noget vigtigere end fodbold

Annonce