Annonce
112

Lastbil bragede ind i bro og spærrede for trafikken: Nu har chauffør fået en bøde

Den væltede lastbil gav en hel del trafikale problemer i morgentrafikken mandag den 4. februar. Arkivfoto: Thomas Kjær Pedersen.
Chaufføren af den lastbil, der i februar torpederede jernbanebroen over Marsk Stigs Vej, har nu fået en bøde på 2000 kroner for sammenstødet.
Annonce

Viborg: En mandag morgen i februar gik trafikken på den tæt befærdede Marsk Stigs Vej i Viborg helt i stå. Årsagen var, at en lastbil med en container bagpå var kørt ind i jernbanebroen tæt ved Gl. Århusvej.

Ved sammenstødet, hvor ingen kom til skade, var lastbilen væltet, og den spærrede al trafik i begge retninger under broen.

Nu er føreren af lastbilen, en 55-årig mand fra Stoholm, blevet dømt for overtrædelse af færdselsloven, fordi han udsatte sig selv og andre for fare ved uheldet.

Dommen lød på en bøde på 2000 kroner.

Annonce

Slap med bøde

Den 55-årige lastbilchauffør fortalte i retten, at han kørte turen med den fire meter høje lastbil hver dag, og at han plejede at kunne komme under broen. Broens hvælving er på sit højeste punkt 4,2 meter, men på det laveste er den 3,3 meter.

Han fortalte, at han hver dag holder så langt til venstre som muligt, men denne mandag morgen kom der er modkørende lastbil, som tvang den 55-årige længere mod højre. Og så sagde det bang.

Anklagemyndigheden var egentlig gået efter, at manden skulle have sit kørekort betinget frakendt, men da retten vurderede, at han ikke havde tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, slap han med bøden.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Knivmand fra Sct. Mathias Centret er sigtet for drabsforsøg: Blev fængslet i bare fødder

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce