Annonce
Debat

Latinerhaven: Servering med respekt for historien

Niels Holm Sørensen (til højre) og Peter Hammer fotograferet foran Latinerly nogenlunde på det sted, hvor der skal laves en trappe. Foto: John Madsen.


Annonce

Læserbrev: Svar til Ole Capion om endeligt farvel til Latinerhaven.

Så skal vi to til det igen Ole og nu i avisen. Sidst du var hos mig, handlede det om at Latinerly skulle bakke op om dit forslag om at lukke for biltrafik igennem den del af byens gader, hvor netop du bor.

Vi har også haft vores diskussioner om Snapsting og hærvejsfest, hvor tusindvis af mennesker fra både ind- og udland kommer for at nyde vores fantastiske by, og alt dét den kan, når vi opper os og gør os umage.

Sikken en oplevelse vi giver de mange mennesker, der besøger Viborg og det på alle kulturens, festens og underholdningens parametre.

Desværre vælger du at anskue det hele fra den negative side, fordi det ikke passer dig, at tusindvis af mennesker hygger sig, opholder sig og er glade og livlige i dit kvarter.

Jeg har endda gentagne gange sagt til dig at, du kan vælge lige nøjagtigt det sted i Danmark du gerne vil hen, denne ene weekend om året, så du slipper for at se og ikke mindst høre på, at folk hygger sig, er glade og opholder sig i vores latinerkvarter.

Jeg også sagt til dig, at jeg nok skal betale. Men alligevel bliver du hjemme og leder efter alle de fejl, vi der laver hele festen, forhåbentlig laver....!

Og nu skriver du Gud hjælpe mig: ”Endeligt farvel til Latinerhaven”.

Du er altså en sur, gammel mand, for hvem al forandring og innovation ikke er velset.

Peter og jeg har drevet Latinerly sammen siden den 22. maj 2017, og vi har brugt hver eneste krone, vi har tjent, på at forbedre oplevelsen for både vores glade gæster og vores hårdtarbejdende personale.

Vi har lavet et nyt og miljørigtigt køkken, vi har lavet nye kølede vin- og ølrum, vi har nedgravet en gastank for at begrænse tung trafik op igennem Sct. Mathias Gade, og vi har lavet nye velfærdslokaler til vores personale og sidst en ny bar i den gamle danseskole.

Alt sammen har vi gjort med respekt for bygningen, byen, og den helt specielle status, Latinerly har i viborgensernes øjne.

Fra den 22. marts 2017 har Latinerly haft lov til at servere i Latinerhaven! Det er to måneder før, Peter og jeg overtog restauranten sammen. Dette er altså ikke noget nyt!

Det kan, derfor i den grad godt undre os, at du, Ole Capion, med din store passion for haven ikke har opdaget det! Men måske har det i virkeligheden ikke været så generende for hverken arkitektur, skulptur, beplantning eller for dig!

Vi bliver til stadighed ofte spurgt af vores heldigvis mange gæster, om vi ikke vil servere for dem ovre i Latinerhaven, og nu bliver tilgangen til netop dette langt lettere, både for os og for gæsterne.

Vi har haft nogle gode og hyggelige arrangementer i haven med Ølklubafslutninger, med jazz- og blues-arrangeret af handelsstandsforeningen, nu kaldet ”Vi er Viborg”. Vi har holdt Rosé Festival, vi har holdt Snapsting, og vi har altid behandlet Latinerhaven med den respekt, haven fortjener, så der er, som sagt, ikke sket skader på hverken beplantning, skulpturer eller havens arkitektur, for det er nemlig sådan vi er, Peter og jeg.Når vi søger om, og får lov til, at lave et hul i den gamle mur, over til den smukkeste byhave i hele landet, så gør vi også det med respekt for haven, byen, vores gæsters ønsker og sidst, men ikke mindst, dem som for lang tid siden anrettede denne perle…. Spadsere- og hvilehaven med fri gennemgang fra alle sider…. Nu blot med en yderligere gennemgang.

Trappen til Latinerhaven er lavet sådan, at mindst muligt bliver forstyrret. I den oprindelige beskrivelse af det, vi har fået lov til, skulle der fældes to træer, men det har vi, i samarbejde med Park og Vej, ændret, således der netop ikke bliver gjort skade på hverken træer, buske eller blomster.

Den nye trappe er ikke blevet os tilladt og lavet ud fra et ”money talks” synspunkt, som du så fint kalder det. Det er der ganske enkelt for få solskinsdage i Danmark til. Med andre ord spinder vi ingen guld på at lave en ekstra opgang til haven. De få solskinsdage med servering står ganske ikke mål med den udgift, det er for os at lave den.

Jeg må i den forbindelse lige påpege, at vi ikke har eneret på brug af haven, og at den, selvom vi har afholdt udgifterne til både bord/bænksæt og nu også ekstra adgang til haven, stadig er en offentlig have for alle!

Desuden; Når vi skal servere i haven, kræver det ekstra personale og det kræver ekstra rengøring, for det påhviler nemlig os! Der er altså ikke tale om yderligere offentlige udgifter og ressourcer ved at rydde op efter Latinerly, som du fejlagtigt skriver.

Jeg er fuldt ud klar over, at du i fremtiden fortsat vil lede efter skader på planter, træer, buske og haven generelt, eller andet du finder utilfredsstillende i kvarteret, der vil jeg så gerne bede dig huske på, at det jo ikke kun er Latinerly der bruger Latinerhaven, men hele byen.

Og så syntes jeg, du skal benytte den nye indgang til Latinerhaven, så ofte du lyster, når du lufter din lille hund. Sæt dig eventuelt på trappen eller på bænken, så kommer jeg med en kop kaffe eller en øl til dig, som du så kan nyde i stilhed i den gamle smukke have..!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce