Annonce
Viborg

Latinerly får tilføjet helt nyt rum med plads til 100 bargæster

Latinerly kommer til at kunne huse en del flere gæster i fremtiden, hvor et tilstødende barlokale kan have 100 og restauranten cirka 190 gæster - vel at mærke når corona-påbuddene er trukket tilbage. Arkivfoto
Et tomt baglokale ændres til bar hos Latinerly, som dermed får plads til 100 nye bargæster. Den nye bar løser samtidig nogle konkrete udfordringer for spisestedets tørstige gæster.
Annonce

Viborg: Mange kender Latinerly - eller bare "Ly" - som et godt sted til både at få stillet sulten med en rød bøf og slukket tørsten i et bredt udvalg af øl og andre drikkevarer.

Sammenkoblingen af restaurant og bar fungerer som regel godt. Men nogle gange er overlappet ikke så hensigtsmæssigt.

- Vi har en ølklub, der mødes om eftermiddagen på fredage. Og lige når medlemmerne af den er begyndt at hygge sig allermest, så kommer vi og siger, at de skal pakke sammen, fordi vi skal til at dække op til spisende gæster. Det er lidt ærgerligt, når de gerne vil blive. Nu kan de selv bestemme, hvornår de går hjem, fortæller Nils Holm, medejer af Latinerly.

Og netop det med at kunne huse både de sultne og tørstige gæster er grunden til, at man på Latinerly har valgt at bruge den corona-lukkede periode til at sætte i stand.

Lige nu støver og roder det i restauranten, men det er også en større omgang, der er i gang. Et baglokale, som tidligere har været et disponibelt opbevaringsrum, er i gang med at blive sat i stand, så det bliver i samme stil som resten af Latinerly.

Den store bar i midten af rummet bliver bygget op af munkesten, så det ligner baren ved indgangen til restauranten – og så kommer der båse hele vejen rundt i rummet, hvor gæsterne kan sidde.

- Vi har haft det her rum længe. Vi har bare ikke udnyttet det. Men så kom vi til et punkt, hvor vi tænkte, at vi da lige så godt kan bruge det og tjene lidt penge på det, fortæller Nils Holm og fortsætter:

- Den bar, vi i forvejen havde i den her ende af restauranten, virkede ikke optimal. Den her løsning med baren, giver også mere plads i restauranten.

Den nye bar forventes at stå klar om et par uger - og formentlig før, den reelt må bruges på grund af corona-forbuddet. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Julefrokost-hjælp

Det afhjælper en anden positiv udfordring.

- Når der er julefrokost, og man er færdig med at spise de andre steder og gerne vil på Ly, så er vi allerede godt fyldt op, da vi selv har siddende gæster fra de julefrokoster, der bliver holdt her, lyder det.

Og det er ikke kun i julefrokost-perioden, at der er behov for ekstra plads.

- Vi har altid manglet plads til flere. De lørdage, hvor der er mange i byen, der har vi altid fyldt op. Så vil vi da gerne have ekstra mange ind - og en god bar at kunne komme ned i. Det får vi nu.

Nils Holm forventer, at baren står færdig om 14 dages tid. Derfra er det bare at vente på, at man igen må få lov til at lukke folk ind i restauranten og baren.

Indehaver Nils Holm har selv hjulpet med til at sætte i stand, mens Latinerly er lukket ned. Foto: Morten Pedersen
Baren i midten bliver omkredset af båse, hvor folk kan sidde med deres drikkevarer. Foto: Morten Pedersen
Der bliver plads til endnu flere i restauranten, da en af de tidligere barer bliver fjernet. Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce