Annonce
Viborg

Godt nyt for 14.000 kunder: Varmeprisen falder til efteråret

Den rekordhøje pris på fjernvarme i Viborg får et lille nøk nedad fra efteråret. Arkivfoto
Lavere priser på naturgas betyder, at varmeprisen bliver lidt lavere fra 1. oktober. Den nedsatte pris slår også igennem på fjernvarmeprisen i 2020.

Viborg: Ved årsskiftet steg prisen for fjernvarme for en gennemsnitsbolig på 140 kvadratmeter fra godt 9500 kroner til knap 14.200 kroner. En voldsom stigning på cirka 50 procent, som affødte mange protester fra forbrugere.

Men nu kan de omkring 14.000 kunder under Viborg Fjernvarme se frem til, at prisen falder fra 1. oktober, og at prisen også ser ud til at blive lavere i 2020.

Baggrunden for prisfaldet er først og fremmest, at prisen på naturgas, som er en af hovedkilderne til fjernvarmen i Viborg, er for nedadgående. Derfor har det kommunalt ejede Energi Viborg meldt ud, at prisen for en megawatt-time fra 1. oktober sænkes fra de nuværende 533 kroner til 439 kroner - altså en nedsættelse på 94 kroner.

For den såkaldt gennemsnitsforbruger i en bolig på 140 kvadratmeter og med to voksne og to børn i husstanden betyder det isoleret set en mindre regning på omkring 330 kroner.

Lavere pris i 2020

Hvordan det konkret slår igennem på fjernvarmeprisen, er man i øjeblikket i gang med at regne på hos Viborg Fjernvarme.

- Vi korrigerer altid budgettet midt på året, og i den sammenhæng indgår selvfølgelig, at Energi Viborg har meldt en lavere varmepris ud for årets fjerde kvartal. Men når vi opdaterer budgettet, ser vi også nærmere på, om det faktiske forbrug af varme for det første halve år afviger væsentligt fra det, som vi har budgetteret med. Gør det det - i enten opadgående eller nedadgående retning - retter vi budgettet til med virkning fra andet halvår, siger direktør i Viborg Fjernvarme, Morten Abildgaard.

- Så lige her og nu kan vi altså ikke sige noget om, hvad prisnedsættelsen fra Energi Viborg kommer til at betyde for varmeprisen resten af året. Og måske er reduktionen så beskeden, at det ikke giver mening at justere varmeprisen her og nu, men at lade den lavere pris indgå i budgetlægningen - og dermed indkalkulere det i varmeprisen for næste år, føjer Morten Abildgaard til.

I 2020 har Energi Viborg i det oprindelige budget kalkuleret med en pris på 486 kroner pr. megawatt-time. Med faldet i gasprisen sættes prisen nu ned til 459 kroner.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Annonce