Annonce
Udland

Laviner tager livet af syv mennesker i De Franske Alper

I løbet af de seneste uger er adskillige mennesker blevet dræbt af laviner i De Franske Alper. (Arkivfoto). Foto: Jean-Pierre Clatot/Ritzau Scanpix
Blandt de dræbte er vandrere på bjerget Pourri. Lokale myndigheder advarer om risiko for flere laviner søndag.

Syv mennesker er omkommet i to laviner i De Franske Alper lørdag. Lavinerne fandt sted to forskellige steder.

Den ene lavine ramte en gruppe vandrere nær landsbyen Valloire i departementet Savoie og dræbte fire personer, oplyser lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet dpa.

De dræbte er i alderen fra 42 til 76 år.

Der blev brugt to helikoptere samt hunde i redningsarbejdet efter lavinen, der fandt sted ved bjergpasset Col du Galibier.

En femte person overlevede.

Den anden lavine dræbte tre vandrere om eftermiddagen nær det 3779 meter høje bjerg Pourri syd for byen Bourg-Saint-Maurice.

Pascal Bolot, der er regionens præfekt - en statsligt udpeget topembedsmand - opfordrer personer i området til at være forsigtige, da der også er varslet risiko for laviner søndag.

- Søndag vil risikoen for laviner være lige så stor som følge af højere temperaturer i kølvandet på dårligt vejr flere dage i træk, udtaler Pascal Bolot ifølge dpa.

Han tilføjer, at mellem 50 og 70 centimeter frisk sne har lagt sig på skrøbelige lag af is i en højde af 2800 meter.

Laviner kan forekomme naturligt eller blive udløst af eksempelvis en vandrer eller en skiløber.

Myndighederne har gentagne gange advaret om laviner i den bjergrige region. I løbet af de seneste uger er adskillige mennesker blevet dræbt af laviner i De Franske Alper.

Så sent som i mandags dræbte to laviner fem personer andre steder i De Franske Alper.

- Med vejr som i dag er det fristende at tage til bjergene, men det er ekstremt risikabelt, sagde Valloires borgmester, Jean-Pierre Rougeaux, lørdag til nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce