Annonce
Viborg

Ledende medarbejder i viborgensisk bilfirma varetægtsfængslet

Politiet anholdt seks mænd i Danmark, hvoraf den ledende medarbejder i et viborgensisk bilfirma var den ene. Foto: Katrine Becher Damkjær
Ifølge politiet er manden en del af et større netværk, der gennem længere tid har svindlet med moms på importerede luksusbiler.
Annonce

Viborg: En ledende medarbejder med tilknytning til et bilfirma i Viborg er blevet anholdt og sigtet for momssvindel af Særlig Efterforskning Vest under Østjyllands Politi.

Manden er en af seks mænd, der 10. september blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Her blev de alle varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Ifølge sigtelsen har de varetægtsfængslede igennem en længere periode svindlet med eksportsalget af et større antal dyrere biler fra Tyskland til en række forhandlere i Danmark. Ved handlerne blev den skyldige salgsmoms ikke afregnet, hvorved den danske stat er blevet snydt for store beløb.


Vi vurderer, at der igennem flere år er foregået systematisk svindel med handlerne, og at der er tale om momssvig af særlig grov karakter.

Carit Andersen, politiinspektør ved Østjyllands Politi


Særlig Efterforskning Vest har efterforsket sagen i et stykke tid i tæt samspil med Skattestyrelsen, Motorstyrelsen og tysk politi, og i sidste uge slog politiet så til i en stor koordineret anholdelsesaktion mellem politikredsene i Nordsjælland, Midt-og Vestjylland, Syd- og Sønderjylland og Østjylland.

Samtidig anholdt tysk politi på anmodning fra Særlig Efterforskning Vest yderligere to mænd og en kvinde i samme sag, og flere luksusbiler er blevet beslaglagt.

- Vi vurderer, at der igennem flere år er foregået systematisk svindel med handlerne, og at der er tale om momssvig af særlig grov karakter, siger politiinspektør Carit Andersen.

Folkebladet har været i kontakt med den virksomhed, hvor manden arbejder. Her bekræfter direktøren, at der er en sag mod en af medarbejderne, men han understreger samtidig, at sagen intet har med virksomheden at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Viborg

Noah var både i og over byen

Annonce