x
Annonce
Rundt om Viborg

Leder af lokalt børnehus: Videohilsner til børn hitter

Lederen af Sødal Børnehus, Solbrit Feldbak har sendt videohilsner til sin institutions børn, og både børn og forældre er glade for dem.

Som for så mange andre i denne tid, blev hverdagen pludselig stille for Solbrit Feldbak, der er leder af Sødal Børnehus med 140 børn.

For Solbrit blev der for stille. Hun savnede ”sine” børn og blev af andre kolleger inspireret til at sende børnene en videohilsen.

- Jeg savner selvfølgelig det liv og den hverdag, jeg har sammen med børnene, og så tænkte jeg, at en videohilsen er den eneste måde lige nu, hvor jeg kan vise, at jeg tænker på dem, give dem et smil og fortælle, at jeg stadigvæk er her, men at jeg er hjemme ligesom de selv er, fortæller Solbrit Feldbak.

Annonce
Hilsnerne hitter - flere end 1000 har set den seneste. Privatfoto

Aldrig prøvet det før

Hun tænker i disse tider meget på, hvordan børnene har det, og hvordan de kan være i det, der sker lige nu. Heldigvis får Solbrit masser af god respons, så hun er ikke i tvivl om, at børnene har det godt.

- Jeg får masser af hilsner retur – både i form af små, dejlige videoer med børnene og mails fra forældre, der er glade for, at deres børn får en hilsen fra mig. Jeg tror, det gør en forskel for børnene, at jeg taler til dem, så de kan se, at jeg stadig er her og tænker på dem.

Solbrit havde aldrig før prøvet at lave videofilm, så hun syntes, det var lidt grænseoverskridende at skulle filme sig selv og tale til et publikum, hun ikke kunne se. Men hun gik bare i gang.

- Jeg synes stadig, det er lidt grænseoverskridende, selv om jeg har gjort det et par gange nu. Men, jeg vænner mig til det. Det, jeg har det sværest ved, er, at jeg taler til børnene og ikke med dem, fortæller hun.

Opbakning fra forældre

Noget tyder på, at Solbrits videohilsner er rene blockbusters. De første to film, der blev sendt ud på Børnenettet, er blevet set ca. 1000 gange. Den seneste blev i løbet af et par timer set af 375. Filmene varer mellem 20 og 30 sekunder

Samtidig med, at Solbrit lægger en videohilsen ud på Børnenettet til børnene, så skriver hun også en kort mail til forældrene.

- Jeg syntes forældrene er fantastiske til at bakke op i denne tid, De gør alt, hvad de kan for at finde måder at holde deres børn hjemme på i denne tid.

Solbrit Feldbak fra Sødal Børnehus sender videohilsner til "sine" børn, som lige nu sidder derhjemme. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Mette Frederiksen med udmelding om genåbning af Danmark - tror ikke der går måneder

Annonce