Annonce
Viborg

Leder af Viborg-bosted efter voldsomt knivstikkeri: - Det kom helt ud af det blå

Det var her på Guldblommevej 16, at et knivoverfald, der karakteriseres som drabsforsøg, fandt sted. Foto: Morten Pedersen
En mand blev onsdag anholdt og sigtet for drabsforsøg. Kort forinden havde han overfaldet en ven på et psykiatrisk bosted med en kniv. Der er stor ros til personalets håndtering af den voldsomme situation.

Viborg: Det var i det psykiatriske botilbud Guldblommevej 14-16, at en mand onsdag eftermiddag blev stukket med en kniv.

Kort tid efter blev en mand anholdt og sigtet for drabsforsøg.

Både offer og gerningsmand bor i kommunale, psykiatriske døgntilbud. Det voldsomme overfald skete på Guldblommevej 16, hvor ofret bor. Ifølge Karen Korsgaard Andersen, som er leder af stedet, udspillede episoden sig på et gangareal.

- Det var virkelig grimt. Heldigvis er det ikke hverdagskost, ikke engang for os der har været i psykiatrien i mange år. Gudskelov for det, siger hun.

Hun var selv lige nået hjem, da hun blev ringet op onsdag eftermiddag, og straks kørte hun tilbage på arbejde. På vej op ad Søndermarksvej passerede hun ambulancen med den blødende borger i, og da hun nåede frem, blev hun mødt af flere politibiler, end hun nogensinde har set samlet før.

- Politifolkene gjorde et fantastisk flot arbejde og var rolige og nede på jorden, roser hun.

Annonce

Kunne ikke forudse det

Karen Korsgaard Andersen er ligeledes leder af det botilbud, hvor gerningsmanden bor, men ifølge hende har der ingen tegn været på, at han pludselig ville gå amok med en kniv.

- Det her skete ud af det blå. Det kunne ingen forudse, siger hun.

- Men de er jo syge alle dem, som bor her. De er traumatiserede og har hver især noget med sig i deres rygsæk, som de er belastet af. Det kan være svært at leve med, siger Karen Korsgaard Andersen.

På trods af alt det kaos og chok, knivoverfaldet har medført, er der hos lederen også plads til stolthed over medarbejderne.

- Jeg kan virkelig godt rose de personaler, der var her. De handlede så fornemt og klarede den her opgave til perfektion, selvom det hele var meget, meget voldsomt.

Hun hæfter sig samtidig ved, at gerningsmanden forduftede fra stedet meget hurtigt efter knivstikkeriet.

- Og så faldt der ro på. Folk var jo bange for, at der ville ske yderligere, konstaterer Karen Korsgaard Andersen dagen derpå.

- Jeg kan ikke sige, at vi "har styr på det" nu, for det vil lyde dumt, men vi handler ud fra de foreskrifter, der er, og vi har debriefing i eftermiddag, siger hun.

Der er 12 lejligheder i botilbuddet Guldblommevej 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rundt om Viborg

Afviser igen Apple-indblanding: Mail puster til konspirationsteori om Tjele-vindmøllerne

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce