Annonce
Viborg

Legeplads forsøder børneliv i Roum

Indvielsen af den nye og ventede legeplads fandt sted i forbindelse med sommerfesten i Roum.

Indvielse. En ny legeplads blev indviet i forbindelse med sommerfesten.

Vipper, gynger, karussel, svævebane og et stort, indbydende legetårn udgør nu et sandt slaraffenland for børn i Roum. En ny, længe ventet legeplads i byen blev officielt indviet i weekenden.

Lea Pedersen har været en af drivkræfterne bag legepladsen, og det fik hun prisen som årets borger i Roum for.

»Før havde vi en tilgroet sandkasse, så vi synes, at der manglede noget,« fortæller Lea Pedersen fra Roum Beboerforening, der har været bærende kræft i projektet.

Såvel i 2012 som i 2013 er der søgt penge hjem til projektet, der alt i alt beløber sig til 250.000 kroner bevilget af Viborg Kommune og Landsbyrådet.

Annonce

Både etablering og indledende undersøgelser er lavet via frivilligt arbejde med vidensudveksling fra kommunen, og lokale håndværkere har hjulpet til ved etableringen af de lidt tungere ting. Det har ikke været noget problem at samle frivillige hænder til arbejdet.

»Der har været et godt fremmøde, og det er dejligt. Nu er det også rart at vide, at alt er ordentligt lavet, og der er brugt den tid på det, der har været brug for,« siger Lea Pedersen, der også glæder sig over, at der nu er lidt flere tilbud for børn i skolealderen i Roum. Ifølge beboerforeningens egne optællinger bebos byen af mindst 50 børn under konfirmationsalderen, og det er primært dem, der får gavn af det nye tilbud.

Indvielsen fandt i øvrigt sted i forbindelse med sommerfesten i Roum, hvor beboerforeningen havde arrangeret fællesspisning, kræmmermarked, forskellige konkurrencer lige fra kagekonkurrence til øksekast og slutteligt kåringen af årets Roum-borger 2013. Det blev - ganske apropos - selvsamme Lea Pedersen. Det var netop hendes store arbejde med at holde sammen på enderne i forhold til legepladsprojektet, der blandt andet blev udslagsgivende.

»Jeg blev da noget overrasket. Det er dejligt at få at vide, at nogle sætter pris på det man går og laver,« siger Lea Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce