Annonce
Viborg

Lejer fik sat prisen ned: - Men den er stadig høj

Ole Rømer og Bjarne Andersens Mathias Mens Wear fik for nogle år siden nedslag på lejen - men den er stadig høj, lyder det fra indehaveren. Foto: Morten Pedersen
For nogle år siden fik tøjbutikken Mathias Mens Wear sat prisen ned på sin husleje, men den fylder stadig meget i budgettet - også mere end før i tiden.
Annonce

Viborg: "Man kunne jo blandt andet se på de helt urimelige, tårnhøje huslejer."

Sådan lyder et af de mange indspark på Facebook i forbindelse med en tidligere artikel omkring gågaden. Og afsenderen Tina Wang står ikke alene med sin holdning.

På det sociale medie peger rigtig mange på, at huslejen i gågaden er et problem for butikkerne. Charlotte Villadsen, der tidligere har været medejer af Café Kunst, skriver blandt andet:

- De små butikker er meget presset, da huslejen i Viborg er mere end dobbelt så høj som andre byer i denne størrelse. Ved fra flere, at det er en af grundene til, at man er nødt til at lukke en ellers god butik.

Hun bakkes op af flere af de butiksindehavere, som avisen har talt med. Blandt andet Ole Rømer, der er medejer af Mathias Mens Wear, som i øjeblikket har ophørsudsalg. Han har sammen med Bjarne Andersen haft butik i gågaden i 27 år, og han peger på, at huslejen fylder meget mere i budgettet i dag, end den gjorde førhen - på trods af at lejen er sat ned.

- Vi har været så heldige, at vi fik sat huslejen ned for seks-syv år siden. Men den var også virkelig høj, og det var noget, vi kæmpede med. Den er stadig høj, men det er trods alt markant bedre, og det burde også være sådan, at man i disse dage kan forhandle med udlejer, for prisen er høj mange steder i forhold til de omsætning, der er i butikkerne, siger Ole Rømer.

Kan du se en fremtid, hvor butikkerne står tomme, og udlejeren ingen penge får?

- Ja, det kan man sagtens forestille sig. Selvom Viborg er god by med et kæmpe opland og har gode muligheder for at overleve som handelsby, så kræver det, at vi gør fælles front for at bevare det gode handelsliv. Og det kræver blandt andet, at lejen skal ned mange steder, siger Ole Rømer, der selv betegner Mathias Mens Wears beliggenhed på Sct. Mathias Gade 72 på følgende måde:

- Vi er en B-placering. A-placeringer er Sct. Mathias Gade fra Hjultorvet og ned mod centeret. Man kan godt forestille sig, at det om 10 år kun er de store koncerner, der er placeret på A-stederne. Butikker som vores har og får det svært, siger Ole Rømer.

Hos Viborg Handel oplever handelschef Helle Sørensen også, at nogle butikker føler sig presset. Hun opfordrer udlejerne til så vidt muligt at hjælpe butikkerne på vej - men hun ser også velvilje hos ejendomsbesidderne.

- Vi skal også huske på, at det er mange af de samme udlejere, der støtter op om byen, når der sker arrangementer og begivenheder som Snapsting og Jul i Viborg, siger Helle Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce