Annonce
Sport

Lettelse i VHK - kan spille frit i Rusland

Jakob Vestergaard er lettet over, at Viborg HK ikke er tvunget til at vinde i Rusland næste lørdag. Foto: Morten Dueholm

Viborg HK skød sig lørdag til et særdeles fornuftigt udgangspunkt i bestræbelserne på at gå videre fra EHF-Cuppens gruppespil. Det var ikke mindst nogle af de unge kræfters fortjeneste.

Annonce

Viborg: I slutningen af denne uge drager Viborg HK mere end 3000 kilometer østpå for at møde Kuban, som holder til i det sydlige Rusland. Og det kan VHK-truppen gøre med ro i sindet.

Lørdagens overbevisende sejr på 35-26 over Besancon gør nemlig, at VHK kan spille fuldstændig frit i Rusland. Vinder Jakob Vestergaards mandskab, vil det være fantastisk, mens et nederlag vil være til at leve med i bestræbelserne på at gå videre til kvartfinalerne i EHF Cuppen.

- Vi havde det sådan, at vi skulle vinde enten i dag (lørdag, red.) eller i Rusland for at have en god mulighed for selv at kunne afgøre det. Så jeg er rigtig glad for, at vi vandt i dag og fik vist os godt frem på hjemmebane, sagde VHK-træner Jakob Vestergaard efter sejren over Besancon.

Jakob Vestergaard er glad for, at Viborg HK ikke har kniven på struben inden udekampen mod Kuban.

- Selvfølgelig er det en lettelse, at vi har så god en ballast med, når vi tager til Rusland. Det er mega langt væk, så vi har noget af en rejse foran os. Vi aner ikke, hvordan maden vil være, eller om der er 10, 15 eller 20 grader i hallen derovre, sagde Jakob Vestergaard, som samtidig ser frem til udfordringen i det russiske.

- Men det er også det (uforudsigelige, red.), der gør det sjovt at spille europæisk. Det er jo ikke som at køre ned og spille mod Herning-Ikast. Det er noget helt andet, sagde Jakob Vestergaard.

Annonce

Selvkritisk målvogter

Mod Besancon var det ikke kun de bærende spillere, som ramte dagen. Flere af de unge og mere uprøvede kræfter var blandt hjemmeholdets bedste.

22-årige Amalie Grøn spillede en brandkamp og blev topscorer med syv mål, og inde i målet snuppede 20-årige Josephine Nordstrøm tre straffekast og fik de sidste 20 minutter på banen.

- Redningerne på straffekastene gjorde, at jeg følte mig ovenpå og var klar til at stå noget mere, hvis der blev brug for det, sagde Josephine Nordstrøm, der ikke var meget for at rose sig selv for indsatsen i den sidste tredjedel af kampen.

- Jeg har en blandet følelse. Jeg begyndte okay, men så dalede jeg i niveau. Men overordnet set synes jeg, at jeg stod en fin kamp, sagde Josephine Nordstrøm.

Du var vel med til at lukke kampen til jeres fordel i anden halvleg?

- Ja, og det er jeg tilfreds med.

Men du er så perfektionistisk, at du gerne ville have stået alle 20 minutter på et rigtig højt niveau?

- Ja, for jeg er meget selvkritisk. Jeg vil jo gerne tage alle bolde, sagde Josephine Nordstrøm med et smil.

Josephine Nordstrøm havde sin del af æren for, at Viborg HK vandt stort over Besancon. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Fuldstændig fantastisk

Blot 16-årige Thilde Frandsen var også på holdkortet mod Besancon. Egentlig var det ikke meningen, at højrefløjen skulle på banen, men med et lille kvarter igen blev hun alligevel sendt i aktion.

- Det var en fuldstændig fantastisk oplevelse. Jeg har brugt mange år på min sport, og nu kan jeg virkelig se, at jeg er på rette spor. I dag spillede jeg med dem, som jeg egentlig ikke er begyndt at spille med endnu, sagde en noget benovet Thilde Frandsen.

Hun er efter reglerne for ung til at optræde i den danske liga for Viborg HK, men i de internationale kampe må 16-årige spillere gerne være med.

- Der var en helt anden fart i kampen, end når jeg spiller på U16-holdet. Alle knokler bare på, og det var sværere at løbe kontra, end jeg er vant til, sagde Thilde Frandsen, som i den grad har fået blod på tanden i forhold til at jagte drømmen om en dag at blive etableret ligaspiller på seniorniveau.

Thilde Frandsen (t.v.) fik en overraskende debut på Viborg HK's bedste seniorhold. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

S slækker på udlændingepolitikken

Annonce