x
Annonce
Bjerringbro

Liams far i spidsen for svømmestævne og klovneløb

Marc Frederiksens firma M Autoteknik sponsorerer medaljer til alle deltagerne ved svømmestævnet 22. februar. Foto: Hanne Bliksted
Rødkærsbro Idrætsforening, RIF svømmer 22. februar for Team Rynkeby.

Dalsgård: Selv om familien Frederiksen i Dalsgård har været hårdt presset efter, at den seks-årige Liam i november fik konstateret kronisk leukæmi, så har der også været tid til at tænke kreativt.

Liams far Marc Frederiksen er svømmetræner i Rødkærsbro Idrætsforening, og han var en af tovholderne på sidste års succesfulde mærkestævne, hvor man samlede 16.000 kroner ind til Team Rynkeby, som med blandt andet cykelture til Paris samler ind til Børnecancerfonden.

Planen var at vente med et nyt sponsorstævne til 2021, men når RIF-svømmerne lørdag 22. februar springer i bassinet har årets mærkestævne samles der igen penge ind til Børnecancerfonden.

- Selv om det har været en meget hård tid for os alle fire, så tænkte jeg, at vi burde gentage samarbejdet med Team Rynkeby og samle penge ind til Børnecancerfonden. Vi er meget taknemmelige for det store arbejde, de gør for de mange syge børn, og vi kan se, hvor meget det hjalp Liam, da han var indlagt, fortæller hans far.

- Og da vi svømmer alligevel, så betyder det ikke ret meget, at arrangere stævnet som et sponsorstævne. Vi har fået rigtig god opbakning fra Team Rynkeby, som stiller op med tre mænd og cykler og udlodder tre store Rynkeby-bamser, fortæller Marc Frederiksen.

Han nøjes ikke med at være aktiv ved svømmestævnet, også de Danske Hospitalsklovne har fået familiens opmærksomhed, og derfor arrangerer Marc Frederiksen sammen med sin kammerat Tommy Haun et klovneløb i Viborg lørdag 2. maj.

- Jeanett og jeg er glade for at løbe, og så tænkte vi, at interessen for motionsløb kunne bruges til at hjælpe Danske Hospitalsklovne. De gør et kæmpearbejde for de syge børn. Det er fantastisk, at se to voksne mænd klovne rundt, så ens knægt griner, selv om han har det rigtig skidt, som det skete for Liam, da han var indlagt på sygehuset i Skejby.

- Folk er meget gavmilde, når det gælder Danske Hospitalsklovne. Til Klovneløbet har vi har allerede fået 4.000 kroner, 200 brik pack juice og aftale med en pølsevogn. Deltagerne betaler 70 kroner for at være med, og heraf går 60 kroner til klovnene. For os betyder tre-fire timers arbejde på en lørdag, og det er ikke meget i forhold til, hvor meget glæde hospitalsklovnene giver til de syge børn, siger Marc Frederiksen.

Til svømmestævnet har hans firma M Autoteknik sponsoreret en medalje til alle deltagere, og det lokale firma Grimme Skandinavien giver én krone pr. svømmet bane. Derudover kan hver svømmer tegne sig for en eller flere sponsorer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hverdagsbetjentenes storhedstid

Annonce