Annonce
Bjerringbro

Lidt om Livets Vand

Foto: Christine Krüger Hansen

Baggrund: Mellem den 29. maj og den 16. juni inviterer Livets Vand alle - både store og små - til at bruge sanserne, når en udvalgt skare af danske og internationale artister, kunstnere og musikere drager på en opdagelsesrejse via vandveje og udforsker stederne og deres hemmeligheder.

Ruten startede allerede ved KunstCenter Silkeborg Bad torsdag den 30. maj og fortsatte efterfølgende til Sostrup Kro, Tvilum Kirke og Tangeværket.

Fredag den 7. juni nåede forestillingen frem til Bjerringbro, hvor publikum kunne opleve dans, stomp og kunst ved Sol- og vandtrappen.

I de efterfølgende dage fortsætter Livets vand mod Ulstrup, Langå, Randers for at ende på Samsø.

Hvert sted tager historien, der fremføres, udgangspunkt i det givne område, og i Bjerringbro hed forestilling derfor "Broen" - inspireret af møller Mogens Christensens anlagte bro over Gudenåen i 1838, der fik stor betydning for oprettelsen af byen Bjerringbro i 1863.

Livets Vand er en del af Europæisk Kulturregions Kulturfestival, kaldet "Genopdag". Projektet er udviklet af Hakkehuset og River Art.

Hvert sted samarbejder performerne med en række frivillige. I Bjerringbro var det - foruden Bjerringbro Kulturfestival - Nørgaards Højskole, Gudenådalens Gymnaster og Ellen Østerbys Balletskole i Viborg.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce