Annonce
Håndbold

Ligaherrer uddelte øretæver ved håndboldfest i Aalestrup

Aalestrup IF's 3. divisionsherrer fik forventelige stryg, da ligaholdet fra Mors-Thy Håndbold gæstede Aalestrup Idrætscenter i pokalturneringen. Foto: Morten Pedersen
Det gik helt som forventet, da Aalestrup IF's 3. divisionsherrer inviterede ligaprofilerne fra Mors-Thy indenfor i pokalturneringens femte runde. Gæsterne vandt med hele 44-19, men det resultat hindrer ikke Aalestrup-spillerne i at tage en masse med sig videre.

Aalestrup: Aalestrup IF er gået fra sejr til sejr i 3. division i denne sæson, men mandag aften kom holdet i menneskehænder, da Mors-Thy Håndbolds højt profilerede ligamandskab kiggede forbi Aalestrup Idrætscenter i pokalturneringens femte runde.

Helt som forventet stod der håndboldmæssige øretæver på menuen, og trods en hæderlig indsats måtte de gråklædte Aalestrup-spillere gå fra halgulvet med et massivt nederlag på 19-44.

Resultatet ændrer dog ikke på, at denne mandag var en festdag i den lille håndboldklub. Det er ikke nemlig ikke hverdag, at så stærkt et håndboldhold lægger vejen forbi Aalestrups ydmyge rammer. I omegnen af 200 tilskuere var mødt op til opgøret, og de var med til at gøre kampen til en fed oplevelse for de godt kæmpende 3. divisionsspillere.

- Kulissen var fed, og det var bare stort for vores bette klub at få så stort et hold på besøg. Det var altså en fed oplevelse at få sådan en mandag aften, sagde Aalestrups spillende cheftræner, Jesper Olesen, efter kampen.

Niveauforskellen var til at få øje på, men Aalestrup var ganske fint med i de første 12-13 minutter af begge halvlege. Og det på trods af at hele bænken blev brugt, således at de bærende spillere ikke brændte hele tanken af inden de altafgørende kampe i 3. division, hvor Aalestrup aktuelt ligger lunt i svinget til en oprykning.

- Normalt må vi kun have 12 spillere med, men i pokalturneringen er det tilladt med 16. Det gjorde, at vi kunne spare nogle kræfter, og at alle kunne få en portion spilletid, sagde Jesper Olesen, som havde flere unge spillere med i truppen.

- Mange af de unge har ikke prøvet at møde et ligahold før, så for dem var det især en stor og vigtig oplevelse at få. Alt i alt er vi godt tilfredse. Det var en rigtig god aften.

Annonce

Kampen i tal

Aalestrup IF - Mors-Thy Håndbold 19-44 (9-22)

Håndbold, pokalturneringen, 5. runde

Mål for Aalestrup: Christoffer Sørensen 6, Jannik Christensen 4, Rasmus Antonsen 2, Jesper Olesen 2, Rasmus Jørgensen 1, Nikolaj Mortensen 1, Nicolaj Sørensen 1, Mikkel Høgh Nielsen 1, Søren Mortensen 1

Unge spillere lærer af liga-tæv

Det er især holdets unge spillere, som kan tage oplevelsen af at få klø af et ligahold med sig videre. Her mærker de nemlig på egen krop, hvad der egentlig kræves for at slå igennem på øverste hylde i Danmark.

21-årige Mikkel Høgh Nielsen er i hvert fald helt klar over, hvad han tager med sig videre fra mødet med Mors-Thys håndboldproffer.

- Mange af os unge har en drøm om at komme op på et højere niveau. Det giver helt sikkert noget blod på tanden at mærke styrken fra de her drenge. Det er i hvert fald en oplevelse, som jeg tager med ned i træningslokalet, fortalte Mikkel Høgh Nielsen.

Og det er altså noget helt andet at rende ind i etablerede ligaprofiler fra Mors-Thy, end det er at møde de sædvanlige modstandere fra klubber som Nibe og Vestbjerg.

- Det fysiske tryk, som Mors-Thy kom med, var helt vildt. De moste bare på, og der var ikke nogen, der hang efter. Det var fuld fart fremad, og det kan vi helt sikkert lade os inspirere af, og det er noget, som jeg kan tage med videre som ung spiller, sagde Mikkel Høgh Nielsen, inden han afslutningsvist sendte en tak til de mange tilskuere, som støttede holdet i mandagens afklapsning.

- Vi er altid glade for, at folk bakker os op, og vi kan ikke takke dem nok for, at de kom og hjalp os.

Der var mere end 200 tilskuere i hallen til mandagens pokalbrag. Foto: Morten Pedersen
Selv om Aalestrup fik klø, var spillerne stolte af præstationen. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Erfaren sælger tilknyttes Viborg HK

Annonce