Annonce
112

Begrundet mistanke om trusler, vold og røveri: Bernio Verhagen varetægtsfængslet i tre uger

25-årige Bernio Verhagen blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg. Foto: Eskil Lyngsøe
Onsdag middag blev 'fodboldspilleren' Bernio Verhagen fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg. Han var sigtet for fem forhold, som drejer sig om trusler, vold og røveri, og han endte med at blive varetægtsfængslet frem til midten af december.

Opdatering klokken 15.42: Retten fandt, at der er begrundet mistanke om, at Bernio Verhagen har truet sin ekskæreste, samt gjort sig skyldig i vidnetrusler, mod hende og hendes far. Desuden fandt retten også, at der er begrundet mistanke om, at han har begået vold og røveri mod sin kæreste. På den baggrund besluttede retten at fængsle Bernio Verhagen frem til 16. december. Hans forsvarer kærede kendelsen.

Viborg: Her sidder han så. Den seneste uges helt store hovedperson i dansk dagspresse.

Iført blå jeans, sort dynejakke, grå hættetrøje og hvide gummisko tager han plads i retssalens mest centrale plads ved siden af sin tolk, som oversætter til engelsk.

Han blev anholdt tirsdag aften kort før klokken 19, og onsdag middag er han for retten.

Anklager Katrine Melgaard begyndte med at oplæse sigtelsen. Det viste sig, at den 25-årige mand, som er hollandsk statsborger, er sigtet for fem forskellige forhold om både trusler, vold og røveri.

Først og fremmest er han sigtet for tilbage i midten af oktober at true en dansk kvinde. Det skete gennem et telefonopkald til kvindens far. Den 25-årige truede angiveligt med at ville slå kvinden, som han har et barn med, ihjel, og med at tage barnet fra hende. Det fik kvindens far til at anmelde den 25-årige fodboldspiller til politiet for dødstrusler.

19. november mødte den unge mand op på politistationen i Viborg, hvor han mødte både faren og den kvinde, som han har et barn med. Her skulle han tilsyneladende have sagt til dem, at de vil komme til at fortryde det, ligesom at han skulle have spyttet ned foran dem, hvilket kunne have virket som en trussel i situationen.

Derudover var den 25-årige sigtet for at overfalde sin 21-årige kæreste i kiosken Tips Pit på Banegårdspladsen sent tirsdag eftermiddag. Han skulle angiveligt have revet hende flere gange i armen, ligesom han formentlig tog hende om halsen, og snuppede hendes pas, id-kort og penge under overfaldet.

Selv nægtede Bernio Verhagen sig skyldig i hele sigtelsen.

Under grundlovsforhøret viste retten overvågningsbillederne fra Tips Pit. Her var det tydeligt, at Bernio Verhagen tog hårdt fat i kvinden, mens han angiveligt sagde "I will kill you" under hendes højlydte skrig. På et tidspunkt skubbede han hende ind på kontoret, og her væltede han hende ned på gulvet og tog nogle ting og sager fra hendes taske.

Den 25-årige mand forklarede sig igen og igen med, at hans kæreste havde taget hans telefon, og at han ville have den tilbage. Derfor tog han tingene fra hende og gik fra kiosken, fortalte han.

Mens han på et tidspunkt forklarer, at hans kæreste af og til er voldelig over for ham, tager han pludselig jakken af og viser sine hænder og underarme frem. De bærer tydeligt præg af, at huden flere steder er revet i stykker.

Da anklageren begyndte at spørge ind til Verhagens bevæggrund for at opholde sig i Danmark fortalte han, at han stadig er på kontrakt i Viborg FF. Han fortalte også, at han i øjeblikket er i dialog med en anden 1. divisionsklub om en ny kontrakt. I øvrigt fortalte han, at han i øjeblikket bor i en lejlighed i Viborg.

OVERBLIK: Verhagen-sagen kort

For yderligere overblik: Se tidslinjeartiklen her.

Flybillet til Chile

Under retsmødet kom det frem, at en kvinde 13. november anmeldte Verhagen for en voldtægt på Palads Hotel i Viborg. Herefter havde hun ondt i underlivet og gik direkte efter den formodede voldtægt op på politigården i Viborg for at anmelde den 25-årige.

Da politiet tirsdag eftermiddag fandt Bernio Verhagens kæreste i Tips Pit-kiosken, havde hun et mindre rødt mærke på brystkassen, et ved den ene håndrod og en rift på den ene langefinger. Mens politiet stod med kvinden, kunne betjentene se, at hun flere gange blev kontaktet af Bernio Verhagen på telefonen.

Kvinden fortalte selv til politiet, at hun aldrig havde været kærester med Bernio Verhagen, men at de blot var venner. Hun ville tirsdag fortælle ham, at hun ikke længere ville have noget med ham at gøre, og hun fortalte i øvrigt, at hun havde fået hjælp af den chilenske ambassade i København til at bestille billetter til sit hjemland Chile - og at disse billetter altså var noget af det, Verhagen stjal fra hende ved overfaldet i kiosken.

Da politiet afhørte Verhagen tirsdag aften fortalte han, at han og kvinden havde aftalt at tage i Tivoli Friheden i Aarhus - det var ifølge ham derfor at de var taget hen til området omkring stationen i Viborg. Her fortalte han også, at han var flygtet fra kiosken på Banegårdspladsen, fordi han fik et angstanfald.

Morten Jensen, som er direktør i Viborg FF, bekræftede tirsdag aften over for politiet, at klubben havde hjulpet Verhagen med at købe en flybillet, så han kunne rejse til Chile. Han skulle have rejst af sted mod Sydamerika onsdag den 27. november.

Annonce

"Holder ikke i retten"

Da alle beviser og vidneforklaringer var blevet gennemgået, fortalte anklager Katrine Melgaard, at hun ville have Bernio Verhagen varetægtsfængslet. Hun argumenterede med, at mistanken imod ham er vel begrundet i alle sigtelserne.

Anklageren bed særligt mærke i, at Bernio Verhagen havde en flybillet til Chile, som skulle afgå onsdag eftermiddag. Hun mente, at det viste, at han forsøgte at stikke af. Derudover henviste hun også til, at han tidligere har truet tidligere kærester, og at der er risiko for, at han vil gøre det samme, hvis retten stadig lader ham være på fri fod, og at han ligeledes vil kunne påvirke vidner i sagen.

Forsvarer Rikke Wagenblast Sørensen kaldte derimod en del af sagen for en "banal tvist" - det sagde hun om den del af sagen, som drejer sig om, at Verhagen skulle have truet med at slå sin tidligere kæreste ihjel for derefter at tage deres fælles barn. Hun argumenterede for, at en varetægtsfængsling ville medføre betydelig forstyrrelse for hendes klients privatliv.

Forsvareren mente ikke, at der var tale om trusler, da han mødte sin ekskæreste og hendes far på politigården i Viborg. Hun argumenterede også med, at Bernio Verhagen under optrinet i Tips Pit-kiosken ikke virkede truende, men tværtimod kærlig, da han forsøgte at kramme kvinden. Ligeså mente forsvareren, at kvinden også angreb den 25-årige mand under optrinet.

- Jeg tror simpelthen ikke på, at det kan holde i retten, at han kan blive dømt for røveri mod sin kæreste, sagde Rikke Wagenblast Sørensen om sagens sidste forhold.

Annonce

Fængslet knap tre uger

Da dommeren spurgte, om den sigtede havde nogle sidste ord, inden hun ville afsige sin kendelse, åbnede han igen munden og begyndte at forklare sig.

- Fra marts og indtil nu har jeg ikke set mit barn, og det er derfor, jeg er så berørt lige nu, sagde han blandt andet.

Retsmødet endte med, at Bernio Verhagen blev varetægtsfængslet i knap tre uger - altså frem til 16. december. Straks efter kendelsen sagde fodboldspillerens forsvarer, at hun ønskede at kære varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

I afgørelsen om varetægtsfængsling lagde retten særligt vægt på, at der er begrundet mistanke om, at den 25-årige mand har truet både sin kæreste og sin ekskæreste, og at han har begået vold og røveri mod kæresten i Viborg-kiosken tirsdag.

Retten nævnte i sin begrundelse, at fodboldspilleren ville kunne forsøge at modsætte sig sagens videre behandling, hvis han stadig var på fri fod, eksempelvis ved at rejse ud af landet. Derudover nævnte retten, at der også er risiko for, at han på fri fod kunne påvirke vidnerne i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce