x
Annonce
Viborg

Lille fremgang for Dania

Nye top-up-bacheloruddannelser og onlineuddannelse skiller sig positivt ud i årets ansøgningsstatistik ved Erhvervsakademi Dania. Det glæder rektor Anders Graae Rasmussen midt i en svær situation med corona-udbruddet i landet. Foto: Dania.
Dania - som har en afdeling i Viborg - tilbyder en vifte på 25 uddannelser, og søgningen til disse er steget en smule i forhold til 2019.

Viborg: - Midt i en ekstraordinær situation er det et lyspunkt, at vores lokale unge stadig tager et vigtigt valg om deres fremtidige studie. Det glæder jeg mig over, for det viser, at de har fået øjnene op for alle de gode jobmuligheder, der er med en erhvervsakademiuddannelse i hånden.

Det siger rektor Anders Graae Rasmussen fra Erhvervsakademi Dania, og den ekstraordinære situation, han sigter til, er jo corona-krisen.

Ansøgningsfristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2 udløb søndag, og Dania, der i Viborg bor sammen med VIA, kan notere sig en mindre fremgang i antallet af ansøgere på i alt tre procent.

Siden sidste år er to nye bacheloruddannelser kommet til Dania, som kan tages efter en kort videregående uddannelse. Det drejer sig om e-handel i Skive og dataanalyse i Viborg. Hver især har de fået henholdsvis otte ansøgere i Skive og ti på dataanalyse i Viborg, som er den første og eneste uddannelse af sin slags i Danmark.

- Begge er oprettet efter en større behovsanalyse blandt lokale virksomheder, og det er glædeligt at opleve, hvordan lokale unge også kan se et potentiale i at studere på de to uddannelser. Det viser, at vi har set rigtigt og forstået de samfundsmæssige tendenser, siger rektor Anders Graae Rasmussen.

Desuden har finansøkonom som onlinestudie haft en solid fremgang i ansøgertallet med 76 ansøgere mod 25 ansøgere sidste år. Denne fremgang var dog også tydelig før udbruddet af corona-virus i Danmark, og rektoren tror derfor, at fremgangen kan tilskrives en generel øget lyst til at studere online.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce