Annonce
Kultur

Lille kultursted præsenterer kendte forfattere

Jens Smærup Sørensen.
Jens Smærup Sørensen og Pia Juul deltager sammen med cellisten Muriel Cellier i det næste arrangement på kulturstedet Ørangeriet i Øby.

Øby: Der står et par kendte forfatternavne på programmet ved det næste litteratur- og musik-arrangement på kulturstedet Ørangeriet i Øby søndag den 10. november klokken 15. Kulturstedet får besøg af forfatterne Jens Smærup Sørensen og Pia Juul, der begge læser op af deres værker. Desuden optræder cellisten Muriel Cellier, der underviser i cello på Kulturskolen i Viborg.

Ørangeriet blev indviet i august 2017. Arrangementerne holdes i Bente Søgård og Erik Kocks private hjem, og der er til nu blevet holdt seks kulturelle arrangementer med hovedvægten på litteratur.

- Vi føler, at vi har plukket et trekløver af høj karat. Vi har været heldige at kunne få to af landets fremmeste forfattere og en fornem klassisk musiker til at besøge os under overskriften "Litterære Læskedrikke og Tændte Toner". En del af arrangementet bliver en samlet optræden, som vil lade poesi og musik gå op i en højere enhed. Og hele herligheden slutter som sædvanlig med samtaler på kryds og tværs mellem publikummere og kunstnere," siger Bente Søgård i en pressemeddelelse.

Jens Smærup Sørensen har udgivet en lang række skønlitterære bøger og har adskillige priser på cv'et. Romanen "Mærkedage" indbragte ham fem priser blandt dem Weekendavisens Litteraturpris, DR-romanprisen og De Gyldne Laurbær. Han er medlem af Det Danske Akademi og bor på Mors. I Øby vil han læse op fra sin seneste bog "Jens - en fortælling".

Pia Juul har også modtaget adskillige priser for et forfatterskab med både lyrik, kortprosa og romaner. Hun har siden 2005 været medlem af Det Danske Akademi og blev i 2018 formand for Hald Hovedgaards bestyrelse. Hun vil læse op af digtsamlingen "Forbi".

Muriel Cellier kommer oprindelig fra Lyon i Frankrig og har spillet med mange orkestre og ensembler blandt andet i Israel og Frankrig. I Danmark har hun spillet med Odense Symfoni Orkester og været ansat i Det Jyske Ensemble, og hun underviser i cello på Kulturskolen i Viborg. I Øby vil hun blandt andet spille Bach og Luciano Berio.

Arrangementet i Øby holdes i samarbejde med Kulturselskabet - Kultur-Anders og støttes af Statens Kunstfond og Viborg Kommunes Kultursamråd.

Pia Juul
Muriel Cellier.
Annonce
Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Borgerne har fået ny GPS: Anja kan forklare sammenhængen og vise vej i det kommunale system

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Viborg

Viborgs vandrette elevator er snart på skinner igen

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Flintesmedens svalesang

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Nederlaget til FCM var et sundt virkelighedstjek

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Annonce