Annonce
Kultur

Lille kultursted præsenterer kendte forfattere

Jens Smærup Sørensen.
Jens Smærup Sørensen og Pia Juul deltager sammen med cellisten Muriel Cellier i det næste arrangement på kulturstedet Ørangeriet i Øby.

Øby: Der står et par kendte forfatternavne på programmet ved det næste litteratur- og musik-arrangement på kulturstedet Ørangeriet i Øby søndag den 10. november klokken 15. Kulturstedet får besøg af forfatterne Jens Smærup Sørensen og Pia Juul, der begge læser op af deres værker. Desuden optræder cellisten Muriel Cellier, der underviser i cello på Kulturskolen i Viborg.

Ørangeriet blev indviet i august 2017. Arrangementerne holdes i Bente Søgård og Erik Kocks private hjem, og der er til nu blevet holdt seks kulturelle arrangementer med hovedvægten på litteratur.

- Vi føler, at vi har plukket et trekløver af høj karat. Vi har været heldige at kunne få to af landets fremmeste forfattere og en fornem klassisk musiker til at besøge os under overskriften "Litterære Læskedrikke og Tændte Toner". En del af arrangementet bliver en samlet optræden, som vil lade poesi og musik gå op i en højere enhed. Og hele herligheden slutter som sædvanlig med samtaler på kryds og tværs mellem publikummere og kunstnere," siger Bente Søgård i en pressemeddelelse.

Jens Smærup Sørensen har udgivet en lang række skønlitterære bøger og har adskillige priser på cv'et. Romanen "Mærkedage" indbragte ham fem priser blandt dem Weekendavisens Litteraturpris, DR-romanprisen og De Gyldne Laurbær. Han er medlem af Det Danske Akademi og bor på Mors. I Øby vil han læse op fra sin seneste bog "Jens - en fortælling".

Pia Juul har også modtaget adskillige priser for et forfatterskab med både lyrik, kortprosa og romaner. Hun har siden 2005 været medlem af Det Danske Akademi og blev i 2018 formand for Hald Hovedgaards bestyrelse. Hun vil læse op af digtsamlingen "Forbi".

Muriel Cellier kommer oprindelig fra Lyon i Frankrig og har spillet med mange orkestre og ensembler blandt andet i Israel og Frankrig. I Danmark har hun spillet med Odense Symfoni Orkester og været ansat i Det Jyske Ensemble, og hun underviser i cello på Kulturskolen i Viborg. I Øby vil hun blandt andet spille Bach og Luciano Berio.

Arrangementet i Øby holdes i samarbejde med Kulturselskabet - Kultur-Anders og støttes af Statens Kunstfond og Viborg Kommunes Kultursamråd.

Pia Juul
Muriel Cellier.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce