Annonce
Erhverv

Lille laboratorium er landet på den øverste hylde

Per Holst-Hansen er cand.scient. i analytisk kemi, og han har mere end 20 års erfaring i laboratoriebranchen, hovedparten af tiden i ledende stillinger. Pressefoto
På tre år har Per Holst-Hansen skabt et laboratorium på højeste niveau, når det gælder test af alt fra emballager til knive, stegepander og andre materialer, der kommer i kontakt med fødevarer. Han er endnu alene i virksomheden, men nu har firmaet fået papir på, at analyserne kan måle sig med de bedste i branchen.
Annonce

ODDER: Indtil for ganske nylig var der blot et kommercielt laboratorium i Danmark, der levede op til de højeste internationale standarder for analyser af emballager og produktionsudstyr til fødevarer.

Nu er der to.

FCMtesting i Odder er nemlig ny indehaver af akkrediteringen ISO 17025. Dermed er det lille enkeltmands-laboratorium, som Per Holst-Hansen etablerede for tre år siden, rykket helt frem forrest i feltet.

FCM står i denne sammenhæng for Food Contact Materials - eller på dansk fødevarekontaktmaterialer - og det er netop test af emballager, maskindele og andet, der kommer i kontakt med fødevarer, som Per Holst-Hansen har sit speciale i.

Han ser selve akkrediteringen som ridderslaget i branchen.

- Det er dokumentation for, at test fra FCMtesting er lige så sikre og pålidelige som test udført af de største i branchen, siger Per Holst-Hansen.

Med akkrediteringen har Per Holst-Hansen fået dokumentation for, at hans laboratorium FCMtesting lever op til de globale standarder for laboratorier, som de er beskrevet i ISO 17025. Pressefoto
Annonce

Alene om det hele

Det er Danak - Danmarks nationale akkrediteringsorgan - der står bag uddelingen.

- FCMtesting er jo et nystartet firma, hvor jeg indtil videre er alene om det hele, og det har været et stort arbejde at få akkrediteringen i hus. Danak skulle have skriftlig dokumentation for alt, hvad jeg foretager mig i laboratoriet, og de har været på besøg, hvor de meget grundigt tjekkede alt udstyr og alle arbejdsprocesser. De følger også op med jævnlige kontrolbesøg, fortæller Per Holst-Hansen, og fortsætter:

- Men det er indsatsen værd. Ikke mindst fordi akkrediteringen er til gavn for mine kunder, der kan bruge den til at dokumentere over for deres kunder, at test fra FCMtesting er lavet helt efter bogen. Det kan for eksempel være en analyse af, om der siver stoffer fra emballagen over i en fødevare, eller om en stegepande, en kniv eller en pakkemaskine afgiver stoffer til kød eller andet, som genstanden er i berøring med.

FCMtestings laboratorium ligger på Ballevej i Odder.

Annonce

Papir på pålideligheden

Per Holst-Hansen havde mere end 20 års laboratorie-erfaring med sig i bagagen fra blandt andet Teknologisk Institut og hos Eurofins - global markedsleder inden for test af fødevarer, farmaceutika, miljø, og kosmetik med mere end 45.000 ansatte på verdensplan.

Drømmen om at blive selvstændig og være herre i eget laboratorium fik Per Holst-Hansen til at gå iværksættervejen i juni 2016, og i 2018 begyndte han at tage de første kunder ind - primært små og mellemstore virksomheder, der har brug for en hurtig, fleksibel og ikke mindst pålidelig samarbejdspartner.

Pålideligheden har han nu papir på at kunne levere fuldt på højde med de største laboratorier i verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Minister får syn for sagen

Annonce