Annonce
Fodbold

Lillebror har været med tre gange - nu vil storebror også deltage

Gustav Holbech (t.v.), Jeppe Dam (i midten) og Phillip Eltved spiller til daglig i den nordjyske klub Jetsmark IF. I denne uge deltager de i Pimpongs Talentskole 2019. Foto: Morten Pedersen
Nogle har været med tidligere, mens andre for første gang er en del af Pimpongs Talentskole. 85 drenge indledte efterårsferien med en blanding af seriøs fodboldtræning, dans, sjov og hygge.

Viborg: Den røde løber er rullet ud foran indgangen til Hald Ege Efterskole. Én efter en tropper drengene op sammen med deres forældre, og Razak Pimpong tager imod med sit velkendte brede smil. Drengene bliver fotograferet og træder derefter indenfor til mødet med afrikanske trommerytmer, inden de unge fodboldspillere sætter kursen mod efterskolens samlingssal.

Efterårsferien er begyndt, og for 85 drenge er det ensbetydende med Pimpongs Talentskole 2019 - tre dage med fodbold, dans, sjov og hygge.

I salen er drengene hurtige til at klæde om. Snart er de alle ens - iført sort og gult fodboldtøj, som er en del af pakken på talentskolen. De sætter sig på stolene og venter på, at Razak Pimpong tager ordet. En del af drengene har gået på talentskolen før, mens andre er med for første gang. Blandt debutanterne er vennerne Gustav Holmbech (12), Jeppe Dam (11) og Phillip Eltved (11), der kommer fra Jetsmark IF, som ligger i Pandrup i Nordjylland.

- Min lillebror har været med til den her talentskole tre gange, og nu ville jeg også gerne prøve at være med, siger Gustav Holmbech, som altså fik sine to venner med på idéen.

- Vi elsker fodbold, og så tænkte vi, at vi gerne ville prøve noget nyt, siger Jeppe Dam, som tidligere har været på fodboldskole hjemme i sin egen klub.

De tre drenge kender ikke særlig meget til Razak Pimpong, som var med til VM for Ghana, før de tre drenge blev født, men de er sikre på, at det nok skal blive fedt i Hald Ege.

- Min lillebror har sagt, at man danser til opvarmning og træner en masse, siger Gustav Holmbech.

Annonce
Drengene varmede op med fællesdans. Foto: Morten Pedersen

Husk glæden

- Godmorgen.

De tre drenge vender sig med det samme rundt i stolene og er færdige med at svare på journalist-spørgsmål.

Razak Pimpong taler.

- Der er én, som har fødselsdag i dag. Leo, kom her op.

En dreng rejser sig og lister hen til Razak Pimpong, som lægger en arm om skulderen på ham.

- I dag er det Leos fødselsdag, hurra, hurra, hurra....

Efter fælles fødselsdagssang fortæller skoledirektør Erik Junker kort om Hald Ege Efterskole, som Razak Pimpong til daglig er tilknyttet som fodboldlærer, og så er det ellers tid til at præsentere den stribe af trænere, som de fire grupper af drenge fra U9-U12 skal "styres" af. Blandt trænerne er de tidligere superligaspillere i Viborg FF, Christian Muomaife og Paul Obiefule, der begge stammer fra Nigeria, og ligesom Razak Pimpong kom til Danmark som teenagere.

- Nu går vi på banen, får taget et fælles holdbillede, så danser vi, og så er vi i gang, siger Razak Pimpong og fortsætter:

- Og drenge: Når det regner og er ligeså mørkt uden for som mig, så skal vi huske glæden ved at spille fodbold. Vi skal have smil på, siger Razak Pimpong, som i Danmark spillede for klubber som FC Midtjylland, FC København og Viborg FF.

40 lokale sponsorer står bag Pimpongs Talentskole, som finder sted for femte år i træk.

Det er femte år i træk, at Razak Pimpong slår dørene op for sin talentskole.
Afrikanske trommerytmer bød talentskolens deltagere velkommen.
Seriøs træning blandet med dans, sjov og hygge er ingredienserne på Pimpongs Talentskole.
Drengene får hurtigt smil på læben.
Fælles holdbillede på kunstgræsbanen, inden træningen begynder.
Inden talentskolen blev sparket i gang, var alle de unge fodboldspillere samlet i salen på Hald Ege Efterskole.
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Viborg-forening modtager flot donation

Annonce