Annonce
Bjerringbro

Lilly vender det hele på hovedet: Siger farvel til massage og satser på traumeforløsning

Lilly Nilsson har drevet egen klinik siden 2001, hvor hun først og fremmest har tilbudt fysiurgisk massage. Foto: Christine Krüger Hansen
Hos Vitalin skiftes den fysiurgiske massage ud med akupunktur, traumeforløsning og det naturlige energiflow i kroppen.

Højbjerg: Lilly Nilsson har været i behandlerfaget i mange år. Sin egen Klinik, Vitalin, hvor hun først og fremmest har tilbudt fysiurgisk massage og yoga har hun drevet siden 2001, og hun kalder derfor også med et skævt smil sig selv en erfaren rotte.

Men også rotter kan lære nye tricks, og Lilly Nilsson er nået til et punkt i sin karriere og sit liv, hvor hun er klar til at vende det hele lidt på hovedet og dermed ændre på fokusområderne i klinikken.

Det er lidt en modig beslutning, for det betyder også, at hun er nødt til at udfase nogle af sine andre behandlingsformer og dermed også sige farvel til en del af sine trofaste kunder, for der er ikke tid til at kunne tilbyde det hele.

Det er i særdeleshed massagen der ryger ud, og i stedet er det akupunktur, traumeforløsning og det naturlige energiflow i kroppen, der fremadrettet får føresædet i klinikken.

Og der er nok af vælge mellem i Lillys meget store redskabskasse, der omfatter viden og uddannelse inden for så forskellige områder som Kinesiotape, tungediagnose, akupunktur, irisanalyse, yoga, klientpsykologi, ernæring, meridianprincipper for blot at nævne nogle af hendes kompetenceområder

- Jeg har efterhånden fået opbygget og indsamlet en meget stor værkstøjskasse, og der er nok ikke ret mange af mine klienter, der ikke allerede har hørt mig tale om kroppens energiflow og det hele menneske, siger Lilly Nilsson, der i sit fag møder rigtig mange mennesker, der af den ene eller anden grund er ramt at stress, angst eller depression.

Og her har hun lært, at akupunktur kan være til stor hjælp. Eksempelvis øreakupunktur der bruges ved stress, afhængighed, personlig udvikling og psykiske lidelser.

- Vi har fem fantastiske punkter på ørerne, som ved hjælp af akupunktur kan regulere vores psoasmuskel, der er den muskel, der sætter vores krop i alarmberedskab, og det er fra den, de handlende reaktioner, kæmp og flygt, udspringer, forklarer Lilly Nilsson og hentyder til, hvad man eksempelvis kæmper med, hvis man lider af angst.

At gå rundt med en spændt psoasmuskel bliver i kroppen opfattet som et tegn på trussel, at der er fare på færde. Og uanset om det er reelt eller ej, kommer krop og sind i alarmberedskab, og musklen har således stor betydning for vores fysiske og psykiske velbefindende.

Annonce

Vi har fem fantastiske punkter på ørerne, som ved hjælp af akupunktur kan regulere vores psoasmuskel, der er den muskel, der sætter vores krop i alarmberedskab, og det er fra den, de handlende reaktioner, kæmp og flygt, udspringer

Lilly Nilsson, behandler og indehaver af klinikken Vitalin

Nye udfordringer

I klinikken vil der i det hele taget blive lagt mere vægt på at forløse de traumer, som mange af os rammes af gennem livet, når der opstår en krise, der kan være alt lige fra sygdom, skilsmisse eller ulykke, og dele af behandlingen vil være samtaler for at få klarlagt, hvad der ligger til grund for smerterne i kroppen, der jo ofte er resultatet.

Lilly Nilsson lægger dog ikke alle sine oprindelige behandlinger, kurser og tilbud på hylden og fastholder og udvider således yogadelen med kontoryoga og udbyder også stadig kurser i at bruge sugekop.

- Dette kursus er en blanding af teori og praktisk massage med sugekop på egen krop, og her lærer man, hvordan man med sugekop kan fjerne affaldsstoffer i bindevævet, der ellers kan medføre appelsinhud, rynker, overvægt, smerter i muskler og led, forklarer Lilly Nilsson, der understreger, at kurset er rettet mod hr. og fru Danmark - også selvom det kan lyde lidt specielt.

Det er også med et sug i maven, at hun nu udfaser nogle af sine andre aktiviteter.

- Jeg er så priviligeret, at jeg har haft lukket for indtag af nye kunder det sidste år, fordi der har været fyldt op, og det er den fysiurgiske massage, jeg stopper med, fordi jeg er nødt til at frigive noget tid til de nye behandlingsformer, så jeg vil utvivlsomt komme til at sige farvel til nogle kunder, siger Lilly Nilsson, der dog er kommet til et punkt i livet, hvor hun gerne vil udfordre sig selv og prøve noget nyt.

Fysiske skavanker kan dog stadig blive behandlet hos Vitalin, det vil blot være ved hjælp af akupunktur eller aku-pressur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce